Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ın yakınları anlattı: “Gazze’ye...

ÖZEL HABER | Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ın yakınları anlattı: “Gazze’ye gidip İsrail’le savaşmak istiyordu”

Kudüs’te bir İsrail polisini bıçaklamasının ardından öldürülen Diyanet imamı Hasan Saklanan’ın yakınları Serbestiyet’e konuştu: “Gazze’de ölen çocukları gördükçe ağlıyordu. Arkadaşlarına, oraya gidip İsrail’le savaşmak istediğini söylüyordu. Suriye sınırına kadar gidip geri döndü.” Saklanan, Şanlıurfa’nın bilinen Arap aşiretlerinden Bihemi aşiretine mensup. İsmail Haniye, aileyi aradı, “Onu Kudüs şehidi olarak görüyoruz” dedi.

Kudüs’te bir İsrail polisini bıçaklaması üzerine başka bir İsrail polisi tarafından öldürülen Hasan Saklanan’ın (33), Şanlıurfa’da Diyanet imamı olduğu ve Diyanet’in düzenlediği geziyle gittiği Ürdün’den Kudüs’e geçtiği ortaya çıkmıştı.

Hasan Saklanan, Şanlıurfa’nın bilinen Arap aşiretlerinden Bihemi aşiretine mensup. Ailesinin taziyeleri kabul ettiği Şanlıurfa’daki Bihemi Taziye Evi’ne Filistin bayrağı asıldı.

1 Aralık 1990 doğumlu olan Saklanan, Şanlıurfa Haliliye’de Kepez Mahallesi’nde imamlık yapıyordu.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez Mahallesi camisinde görev yapan 4 çocuk babası Saklanan, Şanlıurfa’nın bilinen Arap aşiretlerinden olan Bihemi Aşireti’nden.

Yakınları, Serbestiyet’e şunları anlattı:

“7 Ekim’den sonra Gazze’de yaşananlara çok üzülüyordu. Televizyonlarda, ölen Gazzeli çocukları gördükçe ağlıyordu.

Yakın arkadaşlarına Gazze’ye gidip İsrail’e karşı savaşmayı istediğini söylüyordu. Bir kere Gazze’ye gitmek için Suriye sınırına kadar gitti. Ancak sonra geri döndü.

Bu niyetini gerçekleştirmek, Gazze’ye yola çıkabilmek için Haliliye Müftülüğü’nden birkaç defa meslekten izin talep etti ancak talepleri kabul edilmemiş.

Diyanet’in gezisiyle Ürdün’e gitmeden önce ailesine gezinin Güneydoğu illerine olduğunu söylemiş.”

Yakın çevresi, Saklanan için, “kendi halinde ve içine kapanık bir insan” diyor.

Haniye’den taziye telefonu: “Kudüs şehidi”

Hamas lideri İsmail Haniye de aileyi arayarak taziyelerini iletti ve Saklanan’ı “Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın şehidi” olarak gördüklerini söyledi. Aileye Gazze’den de taziye telefonları geliyor.

Bihemi aşireti

Saklanan’ın mensup olduğu Bihemi aşiretinin lideri Mehmet Veysi Kaymaz, 2022 yılında vefat etti. Aşiret mensupları, ağırlıklı olarak Şanlıurfa’nın Viranşehir, Hilvan ve Eyübbiye ilçelerinde yaşıyor.

Mehmet Veysi Kaymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la.

10 bine yakın mensubu bulunan aşiretin önde gelenlerinden İbrahim Kaymaz, 2015-2019 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcılığı yaptı. İbrahim Kaymaz, 2019’dan bu yana da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanbel Enerji A.Ş Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

- Advertisment -