Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | KFC müşterileri isyanda! Türkiye’de 7 aydır KFC...

ÖZEL HABER | KFC müşterileri isyanda! Türkiye’de 7 aydır KFC Gravy Sos yok: “Gravy Sos kıtlığına devlet çözüm bulmalı. Cumhurbaşkanım bizi duy”

KFC’nin fenomen sosu “KFC Gravy Sos”, 7 aydır Türkiye’de neredeyse hiçbir şubede bulunamıyor. KFC Türkiye distribütörlüğünden aylardır açıklama alamayan KFC müşterileri sosyal medyada Gravy Sos isyanında: “Ben Gravy Sos için KFC yiyorum, bir kere yiyeyim şunu.” “Gravy’siz KFC nedir ki.” “Kafayı yiyeceğim, Gravy Sos yoksa dükkanı kapayın.” “Ülkedeki Gravy Sos kıtlığına devlet bir çözüm bulmalı artık. Cumhurbaşkanım bizi duyup gerekeni yapacaktır.”

Dünyanın en önde gelen fast food zincirlerinden Kentucky Fried Chiken’ın (KFC) Türkiye’deki müşterileri, zincirle özdeşleşen ürünlerden KFC Gravy Sos’u Mart ayından bu yana bulamıyor.

Daha önce birkaç kere kısa süreli olarak Türkiye’deki KFC şubelerinde bulunamayan Gravy Sos, 7 aydır Türkiye’de neredeyse hiç bulunmuyor.

KFC müşterileri, Albay Harland Sanders’ın kızarmış tavuklarının yanında olmadığı zaman eksik kaldığını düşündükleri KFC Gravy Sos’a bir an önce kavuşmak istiyor.

Başka zincirlerin yaptığı veya marketlerde satılan diğer gravy sosların KFC Gravy Sos’un yerini tutmadığını her fırsatta dillendiren Kentucky usulü kızarmış tavuk tutkunları, internette dolaşan çeşitli gravy sos tariflerinin de KFC Gravy Sos’un yerini tutmadığını söylüyor.

Aylardır sosun Türkiye’ye gelmesi için KFC Türkiye yetkililerin çağrı yapan tweetler atan KFC müşterileri, artık KFC yöneticilerine değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapmaya başladı.

“Gravy Sos” bulan uygulama geliştirilmişti

Sosyal medyada Gravy Sos isyanının en öne çıkan ismi olan yazılım mühendisi Mustafa Akın, Gravy Sos’un ilk olarak Ocak ayında birçok KFC şubesinde bulunamamaya başlaması üzerine hangi şubelerde bulunabileceğini gösteren bir uygulama geliştirmişti. Ancak KFC hiçbir şubede bulunmamaya başlayınca uygulamanın işlerliği kalmadı.

Mustafa Akın, daha sonraki yaptığı paylaşımlardan birinde de Linkedin üzerinden ulaştığı bir KFC bölge müdürünün “tedarik sıkıntısı” diye cevap verdiğini paylaştı.

“Gravy Sos yoksa dükkanı kapayın”

Sosyal medyadaki diğer paylaşımlardan bazıları.

South Park’ta işlenmişti: “Kim Gravy Sos olmadan KFC ister ki”

1997’den bu yana yayımlanmaya devam eden ünlü animasyon dizisi South Park, 2010 yılında ABD’nin bazı eyaletlerde fast food zincirlerinin kısıtlanmasıyla ilgili tartışmaları, dizide olayların geçtiği Colorado eyaletinde KFC’nin yasaklanması kurgusuyla anlatmıştı.

Dizinin “Medicinal Fried Chicken” adıyla yayımlanan bölümünde, dizinin baş karakterlerinden Eric Cartman’ın KFC ürünlerinin “uyuşturucu madde” gibi sokak aralarında gizlice satın aldığı ve bağımlılığından kurtulmak için devletin kurduğu kliniklere gittiğini gösteren animasyon sahnelerde “KFC Gravy Sos” vurgusu da geniş yer almıştı.

- Advertisment -