Ana SayfaRÖPORTAJÖZEL HABER | Ukrayna için savaşan 20 yaşındaki Trabzonlu: “Ayda 4800 dolar...

ÖZEL HABER | Ukrayna için savaşan 20 yaşındaki Trabzonlu: “Ayda 4800 dolar veriyorlar, paramı oyuna yatıracağım”

Bir yıldır Ukrayna ordusunda Rusya’ya karşı savaşan 20 yaşındaki Trabzonlu Eyüp Görkem Yılmaz, hakkında merak edilenleri Serbestiyet’e anlattı: "Bir ay cephede kalan 4.800 dolar alıyor. Eğlenmek için Nazi ve ÖSO sembolleri kullanıyorum. Bana laf edecek, bana küfür edecek arkadaşlar ya PKK'lıdır, ya komünisttir, ya profilinde Filistin bayrağı olan Arap devşirmesi o…. çocuklarıdır."

Programın tamamını izlemek için:

2004 doğumlu, Trabzonlu Eyüp Görkem Yılmaz, bir yıl önce gönüllü olarak Ukrayna ordusuna başvurdu.

Son birkaç aydır Ukrayna’nın Zaporijya bölgesinde görev alan Yılmaz, 10 Ekim’de Rus askerlerinin baskınından hafif yaralı olarak kurtulmayı başardı ancak kaldığı karakolda kalan ekipmanları ile kişisel evraklarının görüntüleri, Rusya destekçisi bir Telegram kanalı tarafından yayınlandı.

20 yaşındaki Yılmaz’ın geride bıraktığı eşyalar arasında yer alan Nazi sembolleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kol peçi dikkat çekti.

Serbestiyet’e konuşan Eyüp Görkem Yılmaz, merak edilen soruları yanıtladı.

Şu an durumu nasıl?

Şu anda herhangi bir şekilde siperlere gitmiyoruz. Beyin sarsıntısı dışında pek bir şeyim kalmadı. Yüzde birkaç iz var ama herhangi bir şekilde penetrasyon yok, herhangi bir şekilde kurşun yarası yok şükür. Kaybettiğimiz dürbünler, magnifierler tekrardan alınıldı.

60. Mekanize Tugay’a bağlı olarak çalışıyorum. Yani resmi olarak Ukrayna ordusuna bağlıyım. Herhangi bir lejyonla bağlantım yok.

Hangi motivasyonla gitti?

Trabzon, Oflu’yum fakat Ukrayna’da “Üvey” ailem var. Anne babam Türk, kan bağı olmayan “ailem” Ukraynalı. Aynı şekilde Kırım Tatar Türkleri var. Türk’ün Türk’ü koruması gerekir. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

“Rusya; hastaneleri, kreşleri vuruyor”

Ukrayna’nın Rusya içinde vurduğu yerlere baktığınız zaman ya gaz deposu, ya benzin deposu ya askeri hedef. Rusya’nın Ukrayna’da vurduğu yerlere bakıyorsun, saldım çayıra, mevlam bayıra. Hastaneleri, kreşleri vuruyor. Okulları vuruyor. Uluslararası yasaya göre vurulması yasak yerler… Kreşi niye vuruyorsunuz, çocuğun ne suçu var?

Önceden ne yapıyordu?

19 yaşında geldim buraya. Gemiciydim, Türkiye’deydim ama mesleğimden dolayı yurt dışını geziyordum. Gerçi sadece bir kere gittim gemiye. Öyle hani gemiciyim diyemem. Bir kerelik bir seferim olsa acaba 7-8 ülkeyi gezmişliğim var. Tabii ki o ülkeleri gidip direkt olarak topraklarına basmadım. Genelde demirde durduk. Ama yine ülke dışına çıktım, evet.

“Milliyetçi bir insanım”

Ben milliyetçi bir insanım. Türkiye’yi ve Ukrayna’yı her şeyden üstün tutarım. Bu iki millet benim milletim.

Neden Nazi sembolleri taşıyor?

Herhangi bir şekilde Nazi değilim. Onu kesinlikle milletle ta..k geçmek için giyiyorum. ÖSO bayrağı da benim arkadaşımın bayrağı. Çok sevdiğim bir arkadaşımın bana bir hediyesi. Üzerimde Türk bayrağı, Ukrayna bayrağı ve Rainbow Six Siege main’im. Taçanka, benim de ismim olan Taçanka var. Burada istediğiniz her şeyi giyebilirsiniz buraya. Ben buraya gidip mesela Gürcistan bayrağı koyabilirim. Bu benim Gürcü olduğum anlamına gelmez. Eğleniyorum ben.

“Ayda 4.800 dolar kazanılıyor”

Türk ceza kanununa göre yabancı milletlerde silah altına almak bir suç. Yani ben gidip de buradan millete katılın diyemem. Katılmayın. Yatırım tavsiyesi değildir. Ama maaş şuna göre veriliyor. Belirli bir maaşınız var her ay verilen, düzenli olarak. 400 dolar civarı bir şey.

Onun dışında tehlikeli bölgede kalma bonusu var. Her gün 2500-3000 lira civarı bir şey. Ve 30 günü doldurduğunuz zaman bu birinci hatta yine 60.000 lira civarı, 55.000-60.000 lira civarı aylık bir bonusu var. Yani toplamda 4.800 dolar civarı ediyor. Bir ay boyunca siperde çıkmazsanız. Fakat değecek bir şey değil.

“Kazandığım para CS:GO kasalarına gidiyor”

Benim paranın çoğu zaten ya CS:GO (bilgisayar oyunu) kasalara gidiyor ya silah ekipmanına gidiyor.

“Buradaki Türkler, yerli konumuna gelmiş insanlar”

Ben herhangi bir şekilde hiçbir kimsenin ismini veremem kendim dışında. Ama burada çatışan Türklerin çoğunun burada ailesi var. Ve aslında Ukrayna’da da vatandaşlıkları var bazılarının. Bazılarının oturumları var.Çoğu burada yerli konumuna gelmiş insanlar yani ben tanıştıklarımdan bahsedeyim: Türkiye’den kalkıp da buraya gelen çok az var. İlla ki vardır para için gelen de ben hiç karşılaşmadım daha önce.

Ailesi ne tepki verdi?

Ben zaten sivil olarak verebileceğim bütün desteği veriyordum. Gemide kazandığım paranın bir kısmını bağışlıyordum. Veyahut sabah akşam bilgisayarın başına geçip arkadaşların drone videolarından istihbarat koparmaya çalışıyorduk. Yapabileceğim her şeyi yaptım ben sivil olarak.

İlk baştan böyle bir ‘mal mısın’ dediler. Ama buraya geldikten sonra ‘arkandayız, biz seni destekliyoruz’ dediler. Geri dönmeni bekliyoruz dediler.

“Zafer Partisi’ni destekliyorum”

Son olarak Zafer partisine oy verin demek istiyorum. Yani birkaç parçası benimle uyuşmasa da şu an kafamın en uyuştuğu parti şu an. En milliyetçi parti olduğu için Zafer Partisi’ni destekliyorum.

“Bana laf edecekler ya PKK’lıdır, ya komünisttir, ya profilinde Filistin bayrağı olan o…. çocuklarıdır”

Bana laf edecek, bana küfür edecek arkadaşlar ya PKK’lıdır, ya komünisttir, ya profilinde Filistin bayrağı olan Arap devşirmesi o…. çocuklarıdır. Bana küfür eden herkesin profiline girip baktığımda ya TSK’ya küfür etmiş, ya kızılın önünde gideni, ya Arap sevici, ya Arap yalayıcı, ya da Kürdistancı o… çocukları bana laf eder.

“Biri Yahudi, biri Arap… O savaşta çocuklar dışında kimseye acımıyorum”

Arap düşmanlığım var. Biri Yahudi biri Arap. Yani yesinler birbirlerini. Benim umurumda değil.
Türkiye Cumhuriyeti’ne bir şey olmadıktan sonra… Ben Cemal Paşa’mı örnek alırım Araplar konusunda. Çok severim kendisini. Çocukların ırkı yoktur. Herhangi bir şekilde zarar gelmemesi gerekir. Ama yetişkinleri zerre si… değil. O yüzden çocuklar dışında kimseye acımıyorum o savaşta.

- Advertisment -