İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kent gezilerine başlamadı ancak CHP’deki ön seçim ve cumhurbaşkanı adaylığı tartışması devam ediyor.
İmamoğlu ile birlikte CHP adayı olarak en çok öne çıkan isim olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tartışmalara ilişkin konuştu.
‘GÜNÜ GELDİĞİ ZAMAN FİKRİMİZİ PAYLAŞIRIZ’
ANKA’nın aktardığına göre siyasi tartışmaların dışında kalmaya devam edeceğini belirten Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığına dair şunları söyledi: “Siyasi tartışmaların dışında kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz çünkü cumhurbaşkanlığı seçimine en az 2,5-3 yıl, belki daha fazla var. Biz, öncelikle Ankara halkına hizmet etmeye davam edeceğiz. Dolayısıyla buradaki hizmeti aksatıp, daha günü belli olmayan cumhurbaşkanlığı seçimi için harekete geçmiş durumda değiliz. Günü geldiği zaman ortama bakılır, Türkiye’nin o günkü şartlarına bakılır ve gerekirse bu konudaki fikrimizi bütün Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Önceliğimiz Ankara, önceliğimiz Ankara’da yaşayan insanların refahı.”