Anasayfa / Haberler / Özgür Özel’in Yeni Parti’si için alternatif isimler: “Yol”, “Yürüyüş”, “İstiklal”

Özgür Özel’in Yeni Parti’si için alternatif isimler: “Yol”, “Yürüyüş”, “İstiklal”

Özgür Özel’in, cuma günü kuruluş başvurusunu yapması bekleniyor.İlk etapta yaklaşık 90 milletvekilinin yeni partiye katılabilir

CHP’de mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel ve ekibinin yeni parti kurma hazırlıkları son aşamaya geldi. Parti kulislerinde, kuruluş dilekçesinin 24 Temmuz Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na verilmesinin planlandığı konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre yeni partiye ilk etapta yaklaşık 90 CHP milletvekili geçecek. CHP’nin TBMM’de halen 135 milletvekili bulunurken, yeni oluşuma belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinden de katılımların olacağı ifade ediliyor.

Bugün grup toplantısında mesaj verecek

Özgür Özel’in bugün TBMM Grup Toplantısı’nda yeni parti sürecine ilişkin kapsamlı açıklamalar yapması bekleniyor. Özel’in, mutlak butlan kararının ardından yaşanan hukuki süreci anlatacağı ve “yeni bir parti kurmaktan başka seçenek kalmadığını” savunacağı belirtiliyor.

Özel’in son günlerde bazı siyasetçileri telefonla arayarak yeni partiye katılmaları için davette bulunduğu da kulislere yansıdı.

İsim arayışı sürüyor

Yeni partinin ismi konusunda çalışmalar devam ediyor. İlk değerlendirmelerde öne çıkan “Yol” ve “Yürüyüş” isimlerinden büyük ölçüde vazgeçildiği belirtilirken, son dönemde “İstiklal” ismi üzerinde yoğunlaşıldığı ifade ediliyor.

Bununla birlikte parti yönetiminin, toplumun farklı kesimlerine hitap edecek daha kapsayıcı bir isim üzerinde de çalışmayı sürdürdüğü kaydediliyor.

Program ve tüzük hazır

Yeni partinin programı ve tüzüğü de büyük ölçüde tamamlandı. Program hazırlanırken CHP’nin 2025 Parti Programı ile Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi tarafından hazırlanan çalışmalardan yararlanıldığı, tüzükte ise CHP’nin son tüzüğünün esas alındığı öğrenildi.

İl başkanları ve Parti Meclisi toplanacak

Özel’in bu hafta il başkanlarıyla bir araya gelmesi, ardından da Parti Meclisi’ni toplaması bekleniyor. Öte yandan, mutlak butlan kararına ilişkin Yargıtay ve sulh hukuk mahkemesi nezdindeki hukuki girişimlerden kısa vadede bir sonuç çıkmasının beklenmediği belirtiliyor.

Altan Öymen’i andı

Özgür Özel, dün eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in ölümünün birinci yılı dolayısıyla Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, “Bugünleri görse üzülürdü, gördüğü kısmına çok üzüldü. Sonra daha kötü şeyler oldu. Ama ondan iflah olmaz bir iyimser olmayı öğrendim. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun bir çıkış yolu bulunacağına inanırdı” dedi.

Anma töreninin ardından Özel, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un mezarını ziyaret etti, daha sonra da tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Nefes Gazetesi

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın