Anasayfa / Haberler / İki lise YKS’de beş Türkiye birincisi çıkardı: Kabataş ve Kartal İHL

İki lise YKS’de beş Türkiye birincisi çıkardı: Kabataş ve Kartal İHL

YKS’ye Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde toplam 5 Türkiye birincisi çıkaran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kabataş Erkek Lisesi damga vurdu

2026-YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) toplam 11 öğrenci birincilik elde etti. Bu öğrencilerin okullarına bakıldığında tablo dikkat çekici: Kabataş Erkek Lisesi 3, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi de 2 öğrenciyle birincilik kazandı — Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi geleneksel olarak sınav başarısıyla öne çıkan köklü okulları geride bırakarak.
AYT’de zirve tamamen bu iki okulda
AYT’nin üç puan türünde de birincilik bu iki okul arasında paylaşıldı:
• Sözel puan türü: Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Coşkun
• Sayısal puan türü: Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Şerif Efe Dartar
• Eşit ağırlık puan türü: Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Tuğsem Bahar
En dikkat çeken hikâye Dartar’a ait oldu. TYT’de de Türkiye birinciliği kazanan Dartar, aynı zamanda AYT sayısal alanında da zirveye çıkarak çifte şampiyonluk elde etti.
Yabancı dilde de beş ayrı okul birinci oldu
5 dilde yapılan YDT’de birincilikler şöyle paylaşıldı:
• Almanca: Eylül Uyar (Kabataş Erkek Lisesi)
• Arapça: Ammar Mahmud (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi)
• Fransızca: Sena İlhan (Açık Öğretim Lisesi)
• İngilizce: Doğa Erdemir (Kadıköy Anadolu Lisesi)
• Rusça: Ela Demirel (Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi)
TYT’de birincilik beş farklı okula dağıldı
Temel Yeterlilik Testi’nde ise zirve daha geniş bir okul yelpazesine yayıldı:
• İlker Uyanıker – Yıldız Teknik Üniversitesi Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
• Abdullah Uslu – Eskişehir Fatih Fen Lisesi
• Miraç Koşar – Şanlıurfa Fen Lisesi
• Doğa Erdemir – Kadıköy Anadolu Lisesi
• Şerif Efe Dartar – Kabataş Erkek Lisesi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, AYT’nin sözel alanında ve YDT’nin Arapça bölümünde Türkiye birincisi çıkarırken, ilk 10’da 4, ilk 100’de 22 ve ilk 1000’de 78 dereceye imza attı.

Okulun ilk 1000’deki derecelerinin dağılımı da dikkat çekici: 14’ü sayısal, 21’i sözel, 22’si eşit ağırlık, 21’i de yabancı dil alanından.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın