Ana SayfaDış HaberABD’li eski Cumhuriyetçi başkan adayı Haley İsrail’e gidip top mermisi imzaladı: “Bitirin...

ABD’li eski Cumhuriyetçi başkan adayı Haley İsrail’e gidip top mermisi imzaladı: “Bitirin işlerini”

Trump döneminde ABD’nin BM daimi temsilciliği yapan, Cumhuriyetçi Parti’nin son başkan adaylığı yarışında aday olan Hint asıllı Nikki Haley, İsrail’e destek ziyareti yaptı. Kuzey sınırındaki İsrail karargahını ziyaret edip, bir top mermisini imzaladı: “Bitirin işlerini. ABD İsrail’i seviyor.” Trump Başkan seçilirse Haley Başkan Yardımcısı olabilir.

ABD eski başkan adayı ve BM eski büyükelçisi Hint asıllı Nikki Haley İsrail’in kuzey sınırını ziyaret etti.

giyim, kişi, şahıs, adam, insan, gökyüzü içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

İsrail’in eski BM Büyükelçisi ve mevcut Knesset üyesi Danny Danon’un eşlik ettiği Haley, İsrail’e güçlü desteğini ifade ederek şunları söyledi: “Amerika İsrail’in yanındadır. İsrail bugün ABD’nin düşmanlarıyla savaşıyor. Kazanana kadar durmayın”

Tur kapsamında bir İsrail ordusu karakolunu da ziyaret eden Haley, burada kuzey sınırında görev yapan askerlerle bir araya geldi. Bir top mermisinin üzerine “Amerika İsrail’i seviyor Bitirin işlerini!” yazıp imzaladı.

Axios haber sitesinin iddiasına göre, Donald Trump’ın kampanya ekibi, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday için rakibi Nikki Haley’nin başkan yardımcılığına aday gösterilme olasılığını değerlendiriyor.

- Advertisment -