Ana SayfaDış Haberİtalya 23 yaşındaki Tiktok ünlüsünün intiharını tartışıyor: Ailesi sosyal medya lincini ve...

İtalya 23 yaşındaki Tiktok ünlüsünün intiharını tartışıyor: Ailesi sosyal medya lincini ve bir Türk kızı suçluyor

Türkiye, 21 yaşındaki üniversite öğrencisinin Anadolu Üniversitesi’nde kendini asarak intiharının sebeplerini konuşurken; İtalya da 23 yaşındaki Bolognalı Tiktok ünlüsü Vincent Plicchi’nin intiharını tartışıyor. Vincent de kendini astı. İntihar sebebi pedofili suçlamasıyla online linç. Babasının suçladığı üç isim arasında Dilan adlı bir Türk kız da var.

Vincent’in intiharı, İtalya’nın sınırlarını aşarak, ABD’de ve İngilizce Youtube kanallarında da büyük yankı uyandırdı. Günlerdir analizler analizleri izliyor. Dilan diye bir Türk kızın da içinde yer aldığı üç kişilik bir arkadaş grubu, Vincent’in intiharının sorumlusu olarak gösteriliyor.

Anne tarafından Afrika asıllı, baba tarafından İtalyan olan Vincent(sağda), Call of Duty adlı bilgisayar oyununun karakterlerini sosyal medyada canlandırarak “Cosplay” üzerinden bir tanınırlık elde etmişti. Vincent, Call of Duty ile Star Trek’i sentezliyordu.

Vincent’i intihara sürükleyen bu üç kişiden ikisinin Türk olduğuna dikkat çekiliyor.

Olayların merkezindeki 17 yaşında Dilan adlı Türk kıza dair çok fazla bilgiye erişmek ise zor.

Vincent, genelde kurukafayı andıran ürkütücü karakterleri canlandırmayı tercih ediyordu. Gerçek hayatında sakin ve içedönük bir genç olduğu söylenen Vincent internette bambaşka karakterlere bürünüyor, elinde tuttuğu ışın kılıcı ile adeta fırtınalar estiriyordu. Zaten Vincent intiharından hemen önceki yayınında da elinde ışın kılıcı ile dolaşmış.

Vincent’in ünü son dönemde İtalya’yı aşarak ABD’ye uzanmaya başlamıştı. Bunun bir kıskançlığa da yol açtığına dikkat çekiliyor.

300.000 civarında takipçisi olan Vincent, sosyal medyada “Inquisitor Ghost” veya kısaca “Inquisitor” diye tanıyordu. Hem online dünyadaki hem de offline dünyadaki yani Bologna’daki arkadaşları arasında sevilen genç, 9 Ekim’de kendini astı.

Vincent, intiharını TikTok’tan tam olarak canlı yayınlamadı ama ekranının kararmasıyla birlikte intihar ettiği anlaşıldı ve intiharın bilgisi önce TikTok’tan yayıldı.

Vincent’in intiharının arka planında ise bir pedofili iftirası var. İşte Vincent’le yazışmalarının ekran görüntülerini yayarak bu iftirayı atan kişi Dilan.

Vincent’in babası Matteo sorumlulardan hesap soracağını ifade ediyor.

Tabii bu intihar olayında suçlamaların odağında olan tek kişi (Tequila ve AJ gibi “nickname”ler kullanan) 17 yaşındaki Dilan değil. Tiktok’taki üç kullanıcının (Keegans Mask, Titoisactingbadly, Tequila) yani iki genç kız ve bir genç erkeğin organize hareket ettiği belirtiliyor.

Olayın beyni olarak tanımlanan Amerikalı genç kız “Keegans Mask”, fotoğraflarını ve videolarını kaldırmış olsa da eski videolarına erişmek mümkün. Keegans Mask, masum yüzlü, renkli gözlü bir kız gibi duruyor… Dilan’ın ise erişilebilir görseli yok.

“Titoisactingbadly” kullanıcı adlı, 21 yaşında olduğu tahmin edilen (gerçek ismi bilinmeyen) Türk erkeğin ve “Tequila” (AJ) kullanıcı adlı 17 yaşındaki Dilan adlı Türk genç kızın, Vincent’e tuzak kurduğuna dikkat çekiliyor. Bu iki Türk’ün, sevgili oldukları belirtiliyor. Vincent’e uzun süredir düşmanlık besleyen Keegans Mask’ın yön verdiği söylenen bu plan doğrultusunda; Dilan (veya AJ veya Tequila), Vincent’e yönelik sanal flört girişimlerinde bulunarak onu 18 yaşından küçük kızlara yönelen bir pedofil olarak göstermiş. Plan sonucuna ulaşmış ve Vincent yaşadığı linci hazmedemeyerek kendini asmış.

İlginç bir nokta da Vincent’in Dilan’la yazıştığı dönemde bir sevgilisinin (Helachan) olması. Yukarıdaki resimde Vincent’e sarılmış olan Halechan’ın Tiktok sayfası da var. Ancak Vincent’in sevgilisi olayların büyük oranda dışında kalmış ve sosyal medyada Dilan’a dair bir öfke belirtisi göstermemiş. Sadece Vincent’in intiharı sonrasında bazı paylaşımları var. Bu paylaşımlar da suçlama değil yas içerikli. Helachan, İtalyan.

“TEQUILA” olarak Vincent’in hayatına sızan ve onu intihara sürükleyen gizemli Dilan’a dönersek… Dilan, Vincent’in intiharı sonrasında bir özür açıklaması yayınlamış. “Diğer kişileri de bu işin içine çekerek onlara haksızlık ettim” demiş ve gelen ölüm tehditlerinden yakınmış. Dilan’ın ağır şekilde eleştirildiği noktalardan biri de 18 yaşından küçük olduğunu Vincent’ten gizlemiş olması. Eğer gizlemeseydi Vincent büyük ihtimalle onunla iletişime girmeyecekti. Hatta yaşını 18’den büyük olarak söylemesine rağmen bile Vincent başlarda onunla iletişim kurma noktasında çekingen yaklaşım sergilemiş.

“Dilan/TEQUILA/AJ” ve erkek arkadaşı “Tito”nun nerede yaşadıklarına dair net bilgiye ulaşmak zor.

Ancak hem yüzünü gizleyerek yayınladığı özür videosundaki aksanından hem de genelde ABD’de yaşayan kişiler tarafından suçlu olarak tanımlanmasından ve bu kişilerin yetkilileri göreve çağırmasından ötürü “Tito” rumuzlu bu Türk gencin ABD’de yaşadığı tahmin edilebilir.

Bu arada, gerçekleşen bu olaylara dair tartışmalar Youtube, Tiktok ve Twitter üstünden, ağırlıklı olarak İngilizce ve İtalyanca olarak gelişirken, konuya dair az da olsa bazı Türkçe twitler de atıldı.

- Advertisment -