Ana SayfaHaberlerGündemCHP’den muhalefete İmamoğlu davası için destek turları

CHP’den muhalefete İmamoğlu davası için destek turları

İBB Başkanı İmamoğlu’na olası siyasi yasak kararında muhalefetin ne yapacağı merakla beklenirken CHP yönetimi siyasi partilerden destek arayışını hızlandırdı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi önce İyi Parti’yi ardından DEVA ve DEM Parti’yi ziyaret etti. İmamoğlu’yla ilgili dava sürecinin değerlendirildiği bu ziyaretlerde muhalefetin ortak bir eylem planı doğrultusunda hareket etmesi hedefleniyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin meclisin açılışında DEM Parti yöneticilerinin elini sıkması, sonrasında bunu “yeni bir dönem” olarak adlandırmasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tam destek verdiği gün CHP yönetimi DEM Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi, DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu eş sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl, Öztürk Türkdoğan ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı’yla biraraya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak istenen ve kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen dava özelinde yargıdaki son görünümün masaya yatırıldığı ziyarette muhalefetin demokrasi ve adalet arayışında birleşmesine dönük görüşlerin konuşulduğu öğrenildi.

CHP yönetimi DEM Parti’ye “Yargıdaki yanlış ve tarafsız uygulamaların acısını en çok siz yaşadınız. Birbirimizi en iyi yine birbirimiz anlarız. Demokrasi mücadelesinin daha güçlü verilmesi gerekiyor” mesajını verirken, DEM Parti’den olumlu yanıt aldı.

“Demokrasi mücadelesi bizim görevimiz”

DEM Partililerin de CHP’ye “Biz zaten yargı baskısından en muzdarip partiyiz. Yargının tarafsız olması ve demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi en büyük isteğimiz. İnsan hakları ve demokrasi mücadelesi bizim görevimiz” mesajını ilettiği öğrenildi.

DEM Parti, İmamoğlu’na siyasi yasak kararının istinafta onaylanmasından sonra somut olarak neler yapılabileceğini parti merkez yönetiminde konuşup, karara bağlamayı planlıyor.

Her partiyle görüşme olacak

Gökhan Günaydın ile Gül Çiftçi, DEM Parti’den önce İyi Parti ve DEVA ile de görüşmeler yaptı. Görüşmelerin diğer partilerle de sürmesi bekleniyor.

Gökhan Günaydın sadece İmamoğlu hakkındaki davanın değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tüm siyasi partilerle işbirliği yapmaya hazır olduklarına dönük mesajların da bu görüşmelerde değerlendirildiğini söyledi. Günaydın, “Her şeyi birlikte izliyoruz ve demokrasi mücadelesinde muhalefet olarak aynı görüşte ve kararlıyız” dedi.

Ahmak Davası: İmamoğlu dilekçe verdi

İmamoğlu’yla ilgili siyasi yasak davası kamuoyunda “ahmak davası” olarak biliniyor.
İmamoğlu, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini millet sana ödetecek” sözlerine yanıt vermiş ve “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” demişti.
İmamoğlu’nun bu yanıtının ardından YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak istenmişti.
İmamoğlu davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe vermişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de davayla ilgili olarak en son “Bence istinafta onanacak” ifadesini kullanmıştı.

- Advertisment -
Önceki İçerik