Ana SayfaHaberlerKapılarını vatandaşlara açan İstanbul Üniversitesi’nde amfilerde çekilen fotoğraflara üniversiteden yalanlama

Kapılarını vatandaşlara açan İstanbul Üniversitesi’nde amfilerde çekilen fotoğraflara üniversiteden yalanlama

İstanbul Üniversitesi’nde vatandaşlara kapıların açılmasının ardından bazı kişilerin derslere girip öğrencilerin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla paylaşılan fotoğraflara üniversiteden yalanlama geldi: “Ulusal bir Tv-kanal yetkililerinin, daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle Üniversitemizin Açık Kapı- Açık Bilim felsefesini yıpratmaya yönelik provakatif bir girişimdir.”

İstanbul Üniversitesi’nin tüm kampüsleri vatandaşların girişine açıldıktan sonra bugün Beyazıt Kampüsü’nde ders işlenen amfilerde çekildiği iddia edilen bazı fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

Twitter’da yapılan paylaşımlarda amfilere gruplar halinde ziyaretçilerin geldiği ve öğrencilerin fotoğrafının çekildiği öne sürüldü.

Kısa sürede çok sayıda paylaşım alan bu fotoğraflar sosyal medyada büyük tepki çekti.

Konunun gündem olmasının ardından İstanbul Üniversitesi’nden paylaşılan fotoğraflarla ilgili bir açıklama geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamada çekilen fotoğraflardaki kişilerin okulu gezmeye gelen vatandaşlar olmadığı, ulusal bir tv kanalı yetkilileri olduğu ve çekilecek bir program için inceleme yapmak üzere okulu gezdikleri ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün sosyal medyada hızla yayılan, yanıltıcı bilgi ve görseller ile ilgili açıklama yapma, milletimizi doğru bilgilendirme ve bu tezviratların ortadan kaldırılmasını sağlama zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Bilindiği üzere İstanbul Üniversitesi yerleşkeleri tarihi mekanlara sahiptir. Bu tarihi mekanlar çeşitli ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının proje ve programlarına (belgesel, dizi film vb.) geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Üniversitemizin bilime, sanata verdiği destek ve ehemmiyet kamuoyunca bilinmektedir.

Ulusal bir Tv-kanal yetkililerinin, daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle Üniversitemizin Açık Kapı- Açık Bilim felsefesini yıpratmaya yönelik provakatif bir girişimdir.

Bu görselleri maksatlı bir şekilde paylaşan sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır.”

- Advertisment -