Ana SayfaHaberlerKonser iptalleri ve iptal gerekçeleri

Konser iptalleri ve iptal gerekçeleri

Son günlerde Düzce’den Ankara’ya, İstanbul’dan Isparta’ya, ülkenin pek çok yerinden konser iptal haberleri geliyor. Artı Gerçek sitesi iptal edilen konserleri ve iptal gerekçelerini derledi:

Aynur Doğan

İptal dalgası, Aynur Doğan konseriyle başlamıştı. Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’de gerçekleşmesi planlanan konseri AK Partili Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Niyazi Koyuncu

Daha sonra müzisyen Niyazi Koyuncu’nun Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından 25 Mayıs’ta Sahil Meydanı’nda düzenlenecek konsere çıkması yine AK Partili Pendik Belediyesi tarafından engellendi.  Koyuncu, konserinin iptalini anlatırken “Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının ‘değer yargılarını ve görüşlerini’ paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini söylemiştir” ifadesini kullandı.

Apolas Lermi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliğinde sahne alacağının duyurulmasının ardından Ümit Özdağ tarafından hedef gösterilen Apolas Lermi, iki konserinin iptal edildiğini açıkladı. Lermi, açıklamasında, “Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmiştir” dedi.

ODTÜ Bahar Şenliği konserleri

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), 34. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği konserleri rektörlük tarafından iptal edildi. ODTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, iptal gerekçesinin ‘Pençe-Kilit Operasyonu’nda hayatını kaybeden askerler’ olduğu belirtildi. Devrim Stadyumu’ndaki konserde Gülinler, Tuğçe Şenoğul, Flört ve Gazapizm’in sahneye çıkması  planlanıyordu.

Melek Mosso

Isparta Uluslararası Gül Festivali’nde 3 Haziran günü gerçekleşecek Melek Mosso konseri, bir grubun hedef göstermesiyle birlikte belediye tarafından iptal edildi. Melek Mosso yaptığı açıklamada, “Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ” dedi.

Son olarak Kürt sanatçı Mem Ararat’ın konseri Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada konserin ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.

- Advertisment -