Ana SayfaHaberlerGündemJandarma Nevzat Bahtiyar’ın evini yeniden aradı: Köy imamının grup seks iddiası yalan...

Jandarma Nevzat Bahtiyar’ın evini yeniden aradı: Köy imamının grup seks iddiası yalan çıktı

Tavşantepe imamı R.K.'nın telefonundan grup seks görüntüleri çıktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç: “Jandarma kaynakları, ‘İmam ile ilgili böyle bir sorgu olmadı’ dedi.” Narin’in tutuklu amcalarından Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran tutuklandı. Hediye Güran, köyün muhtarı olan tutuklu amca Salim Güran’la arasında ilişki olup olmadığı ve telefonda görüşüp görüşmediği sorusunu “Kesinlikle öyle bir şey yok” diye cevapladı. Jandarma, itiraflarda bulunan tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın evinde inceleme yaptı.

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan köy imamının telefonunda grup seks videoları tespit edildiği, MedyaRadar’dan Ercan Öztürk tarafından öne sürülmüştü.

Soruşturma kapsamında polis tarafından ifadesi alınan imamın videoları kabul ettiği ve tanıştıkları evli bir çiftin Diyarbakır’a geldikten sonra birlikte olduklarını söylediği iddia edildi.

Söz konusu haber sosyal medyada çok sayıda yüksek takipçili hesap tarafından paylaşıldı.

https://twitter.com/asenaozkn/status/1835908780992676166

Jandarma: Böyle bir sorgu olmadı

Narin’in öldürülmesine ilişkinin soruşturmanın polis değil jandarma tarafından yürütülmesi nedeniyle çelişkiler içeren habere dair jandarma kaynaklarından bilgi alan gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından yaptığı paylaşımda adı geçen imamın böyle bir sorgulamaya tabi tutulmadığını söyledi.

Erdinç, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bu ifadeler doğru değil. Birincisi; soruşturmayı polis değil jandarma yürütüyor. İkincisi; Narin Güran soruşturmasını yürüten Jandarma kaynakları, ‘Hiçbir soruşturmada suç konusu değilse özel hayata ilişkin soru sorulmaz, imam ile ilgili de böyle bir sorgu olmadı. Zaten telefonundan da bu tarz bir video ya da fotoğraf çıkmadı’ dedi.”

Nevzat Bahtiyar’ın evinde inceleme yapıldı

Öte yandan jandarma ekipleri, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne gizlediğini kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın evinde inceleme yaptı.

Nevzat Bahtiyar’ın evinde daha önce yapılan aramada, Narin’in cansız bedeninin içinde bulunduğu çuvalla birbirini takip eden seri numarasına sahip çuvallar bulunmuştu.

Yengesi tutuklandı

Narin’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin’in tutuklanan amcalarından Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran, savcılık tarafından alınan ifadesinin ardından “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.

Şu ana kadar Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcaları Salim Güran ile Fuat Güran, Narin’in cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi’ne gizlediğini itiraf eden şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın da aralarında olduğu soruşturmadaki tutukluların sayısı 12’ye yükseldi.

“Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim”

Hediye Güran, savcılık sorgusunda Narin’in ortadan kaybolmasından birkaç gün sonra cep telefonunu değiştirip değiştirmediğiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi:

“Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim. Telefonum bozuktu camı kırıktı. Eşim de bana cep telefonu aldı. Eski telefonum da evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu beni almaya gelen Jandarma görevlilerine rızamla teslim ettim.”

“Kesinlikle böyle bir şey yoktur”

Hediye Güran’a savcılık sorgusunda yöneltilen sorular arasında, Narin’in 2 Eylül tarihinde tutuklanan diğer amcası ve köyün de muhtarı olan Salim Güran’la ilgili sorular da yer aldı.

“Soruldu: Salim ile aranızda herhangi bir ilişki var mı ve Salim ile hiç telefonda konuştunuz mu?

Hediye Güran: Hayır. Kesinlikle böyle bir şey yoktur.

Soruldu: Salim ile aranızda herhangi bir ilişki olmadığını söylemenize rağmen telefon ve HTS kayıtlarında 26/07/2024 saat 13:22’de Salim’in sizi araması üzerine 25 saniyelik sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz, 16/07/2024 günü saat 17:30, 17:31, 17:34 ve 17:37’de Salim Güran’ın size 4 kez cevapsız çağrı bıraktığı, 03/08/2024 günü saat 22:29’da sizin Salim Güran’a cevapsız çağrı bıraktığınız, yine Whatsapp üzerinden 10/04/2024 günü sabah saat 05:40’da Salim Güran’ın size cevapsız çağrı bıraktığı ve 28/09/2023 günü saat 19:08’de Salim Güran tarafından size mesaj atıldığının tespit edildiği, bu cevapsız çağrılara, Whatsapp mesaj içeriğine ve sesli görüşme kayıtlarına ilişkin diyecekleriniz nelerdir?

Hediye Güran: Cevapsız çağrılara ilişkin diyeceğim yoktur. Benim bu cevapsız çağrılardan haberim yoktur. 25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlayamamakla beraber Salim’in eşi Melek ile yapmış olduğumuz görüşme olduğunu düşünüyorum. Whatsapp mesaj içeriğini ise hatırlamamaktayım.

Soruldu: Salim ile cevapsız çağrılar ile mi haberleşmektesiniz?

Hediye Güran: Yok öyle bir şey, ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum.”

Tutuklanma gerekçeleri: “Salim Güran’la iletişim içinde olması…”

Hediye Güran’la ilgili tutuklama kararında şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelinin beyanlarının diğer beyanlarla çeliştiği, şüphelinin beyanlarının suçtan kurtulmaya dönük olduğu, dosyada tutuklu bulunan diğer bir şüpheli Salim Güran ile iletişim içerisinde olması, delillerin karartılma ihtimali, şüphelinin kaçma ihtimali, deliller henüz tam olarak toplanmadığı için delillerin karartılması veya şüphelinin kaçma ihtimalinin olaya ilişkin şüpheli sayısı da dikkate alındığında var olabileceği, dosyadaki tutanaklar, beyanlar, raporlar, suçun vasıf ve mahiyeti, öngörülen ceza miktarı ve tüm dosya kapsamı göz önünde bulundurulduğunda suç isnadına yönelik somut delile dayalı kuvvetli şüphe oluşturması nedeniyle ve yargılama sonucunda suçlu bulunması halinde alacağı ceza miktarı göz önünde bulundurularak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. Maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, 1982 Anayasası’nın 19. Maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK’nın 100/1 maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu, müspet suçun 100/3-a maddesinde sayılan katalog suçlardan olması, müspet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olması, bu nedenlerle adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından, şüphelinin CMK’nın 100. maddesi gereğince tutuklanmasına karar verildi.”

- Advertisment -