Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | 25 yaşındaki Mehmet Toker’in ölümünün sorumlusu mahalle bekçisi mi?

ÖZEL HABER | 25 yaşındaki Mehmet Toker’in ölümünün sorumlusu mahalle bekçisi mi?

25-26 Eylül gecesi, Konya’nın Meram ilçesinde hayatını kaybeden Mehmet Toker’in ölümüyle ilgili soruşturmanın zanlısı bekçi H.E., kurşunun yerden sekerek Toker’in koltuk altına isabet ettiğini iddia ederken, aile üyeleri Toker’in alnından vurulduğunu söylüyor. Baba Murat Toker, zanlılar devlet memuru olduğu için konunun örtbas edilmeye çalışılacağını ama hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söylüyor.

Kanal 42 televizyonundan Mücahit Enes Turbil’in haberine göre, Konya’da yaşayan Mehmet Toker, 25 Eylül gecesi bekçilerle yaşadığı tartışmanın ardından silahla vurularak hayatını kaybetti. Emniyet kaynakları Mehmet Toker’in yanında getirdiği silahla bekçilere ateş ettiği sırada yerden seken kurşunun koltuk altına isabet etmesiyle öldüğü bilgisini paylaşırken, Toker’in babası oğlunun bekçiler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Zanlı H.E: Yerden seken kurşun Toker’e isabet etti

Olay, Konya’nın Meram ilçesi Kozağaç Mahallesi’nde 25 Eylül-26 Eylül gecesi 02:30 sularında meydana geldi. Emniyet kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, devriye gezen mahalle bekçileri A. A. (28) ve H. E. (26), yolda çalışır vaziyette duran ve yüksek sesle müzik yayını yapılan 42 AFN plakalı aracın içindeki, sonradan Mehmet Toker olduğu anlaşılan yarı baygın kişiye yardım etmek üzere aracın yanına gitti. Bekçileri karşısında gören Toker, aracından indi ve belinden çıkardığı tabancasını ateş etmeye hazır hale getirerek kaçmaya başladı. Bekçiler, bir yandan kaçıp bir yandan da kendilerine doğru ateş eden Toker’i durdurmak için havaya 4 el uyarı ateşinde bulundu. Tüm uyarılara rağmen bekçilere doğru 3 el ateş eden Toker, H.E.’nin silahından çıkan kurşunun yerden sekip, koltuk altına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Mehmet Toker’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Alkollü olduğu ve aracında da çok sayıda içki şişesi bulunduğu öğrenilen Mehmet Toker’in kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi gibi suç kayıtlarının olduğu belirtildi. 

Soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri ise olay yerinde yaptığı incelemede Mehmet Toker’e ait 7.65 çapındaki ruhsatsız tabancanın namlusunda ve şarjöründe atışa hazır mermi olduğunu belirledi. Gözaltına alınan A. A. ve H. E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H. E.’nin ifadesinde, tabancasını Mehmet Toker’in ayağının yanına nişanladığını ancak seken kurşunun Toker’e isabet ettiğini söylediği öğrenildi.

Baba Toker: Örtbas edecekler ama sonuna kadar devam edeceğim

Hayatını kaybeden Toker’in akrabaları, Mehmet Toker’in ateş açtığı iddiasını reddediyor.

Baba Murat Toker, oğlunun ölümünü jandarmanın telefonuyla haber aldığını söyleyerek şunları anlattı:

“Çocuğum içkiliymiş. Herkesin yaptığı bir şey, içebilir. Kimse kimseye içme diyemez. Öyle bir kanun yok. İçkiliyse evine götürüp teslim edeceksin. Bekçi diye konulan iki günlük adam; çocuğun arkasından, alnından vurmuşlar.”

Emniyet’ten kendilerine herhangi bir belge verilmediğini söyleyen Toker, “Bu taraf gariban adam diye devlet memurunu koruyacak, örtbas edecekler. Ama sonuna kadar devam ettireceğim” dedi. Toker, olay yerindeki kamera görüntülerinin toplatıldığını duyduklarını da ekledi.

Amca Ahmet Toker, yeğeninin cansız bedeninde biri alnında diğeri böğründe iki kurşun gördüğünü söyleyerek, “Benim yeğenimin bekçilere ateş açtığını söylemişler, çocuk sarhoş zaten. Çocuk uyuyormuş, nasıl uyandırdınız. Sen bekçisin, mahallenin güvenliğini sağlayacağın yerde… Uyandıramadıysan, senin bir üstün polis var. Polisi çağır. O da olmadı çekici çağır, arabayla birlikte götür çocuğu. Ceza yaz. Kurşunlamak ne demek! Bunu yetkili mercilere duyurmak istiyoruz” dedi.

- Advertisment -