Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel’den teğmenlere destek: “Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri...

Özgür Özel’den teğmenlere destek: “Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar!”

Özgür Özel’den Kara Harp Okulu’ndaki resmi mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla 2016’da kaldırılan yemini etmelerine destek: “Sizin akıl önderiniz fesli deli Kadir’in ’Keşke Yunan kazansaydı’ dediği gibi ‘Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar!”

Yeni mezun törenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende kılıçlarıyla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması üzerine çıkan tartışmalar sürerken, CHP’den ilk açıklamayı Genel Başkan Özgür Özel yaptı.

Özel, partisinin Ankara İl Danışma Kurulu toplantısındaki konuşmasında, genç teğmenleri kutladı. Konuşması sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılınca Özel, şöyle konuştu:

‘2016 YILINDAN SONRA METNİ KENDİLERİNE BENZETTİLER’

“Milletimizin gözbebeği TSK için de çok önemli bir aydır. Mezuniyet törenlerini yapıyorlar. Bu törenlerde ilk kez ve acayip keyifli bir şekilde, genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum.

Tören bittikten sonra Harbiye’de bir gelenek var, kılıç çekiyorlar, birbirlerine vura vura toplanıyorlar, birinci de ant içiyor. Bu metin 2016 yılına kadar okunan metin. 2016 yılından sonra metni biraz kendilerine benzettiler, olsun varsın. Birileri bu metinden rahatsız olmuş, sonrasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demişler. Birileri rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi. Sizin müteveffa kanaat önderiniz gibi, Fesli Kadir gibi, bu çocuklar size benzeyip de hepimiz Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi. Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar.

“‘MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİYİZ’ DEMEYEN TEĞMEN VARSA BEKA SORUNUDUR”

“Mustafa Kemal’in askeriyiz” demeyen bir teğmen varsa, beka sorunu oradadır. “Mustafa Kemal’in askeriyim” demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi ordadır.

Hepimiz o andın hangi kelimesine itiraz ediyorlar duymak istiyoruz. Gelecekte sadakat beklemek, liyakatlı işler beklemek, vatan için ölümü göze alacağını beklemek saflıktır.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Sadakati Mustafa Kemal’e değil de, bir zamanlar elini eteğini öptüğünüz, ne istediyse verdiğiniz, şimdi ABD’de bulunan ve 15 Temmuz’da sağladığınız imkanlar sonucunda başarabilseydi ülkenin başına dini lider olarak dönecek olanlara sadık olanların 15 Temmuz günü milletin üzerine nasıl tank sürdüğünü gördük. Biz geçmişte de doğru yerdeydik, 15 Temmuz’da da doğru yerde durduk. Bugün de doğru yerde duruyoruz. Sizin gibi 15 Temmuz’a kadar ne istediyse verenler, 15 Temmuz’da gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini il binalarından sallayanlar şimdi başka tarikat eşleşmelerine giriyorlar. Bu ne siyasetti, ne ordunun siyasete alet edilmesidir, ne birilerinin üfürdüğü gibi 28 Şubatçılık bilmem ne…

‘BİR GÜN ASKERLER İŞİMİZE KARIŞMAYA KALKARSA…’

Bir gün askerler bizim işlerimize karışmaya kalkarsa nasıl 15 Temmuz gecesi 14 arkadaşımızla gittik Meclis’i açtırdık, orada durmayı biliriz. Ama o korkuyu yöneterek Mustafa Kemalin askeriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de affetmeyecek biz de affetmeyeceğiz.

İşin bir tarafından da o konuşan AK Partili siyasetçilere sormak lazım, bir de şöyle düşünün, elinizi vicdanınıza koyun, orada teğmenler Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz dese, çıkıp diyecektiniz ‘Tayyip Erdoğan başkumandan, onun için söylüyorlar, haksız mı…'” 

- Advertisment -