Ana SayfaHaberlerPervin Buldan'a göre Öcalan'ın tecridi iktidarın bekası için devreye sokulan araçlardan biri

Pervin Buldan’a göre Öcalan’ın tecridi iktidarın bekası için devreye sokulan araçlardan biri

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grubunda konuştu, adını vermese de İçişleri Bakanı Soylu’ya özel olarak hitap etti: “İmralı tecridi neden var? Bu soruya kimin cevap vereceğini kestirmek elbette ki zor. Buna ne iktidar ne bizim dışımızdaki muhalefet cevap veriyor, cevap verme basiretini gösteriyor. İktidarın bekası için tecrit uygulandığının herkes farkında olmalıdır. Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecridini hayata geçirdiklerini ve devam ettirdiklerini biliyoruz.”

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan bölümler:

“Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecridini hayata geçirdiklerini ve devam ettirdiklerini biliyoruz”

İmralı tecridi neden var? Bu soruya kimin cevap vereceğini kestirmek elbette ki zor. Buna ne iktidar ne bizim dışımızdaki muhalefet cevap veriyor, cevap verme basiretini gösteriyor. İktidarın bekası için tecrit uygulandığının herkes farkında olmalıdır. Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecridini hayata geçirdiklerini ve devam ettirdiklerini biliyoruz.

2015’te bitirdikleri çözüm sürecinin üzerine korkunç bir yolsuzluk ve hukuksuzluk düzeni kurduklarını her aşamada 2015’ten sonra bize gösterdiler, yaşattılar. İktidar bu düzenin bitmemesi için savaş politikalarında, çatışma ve güvenlikçi politikalarda ısrar ediyor.

“İktidarından muhalefetine herkes bir Kürt meselesi yokmuş gibi davranmaya devam ediyor”

Uzun süredir iktidarından muhalefetine herkes bir Kürt meselesi yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Ciddiyet ve samimiyet isteyen yüz yıllık bir meseleden, bir kördüğümden, uluslararası hakikatten bahsediyoruz. Çözme iradesi gösteremeyenler, yaşanan acıların sorumlusudur.

“Çözüm ihtimalinden bile korkan bir kişi var”

Engellenen Gemlik yürüyüşümüzün de çözümsüzlüğün yarattığı tüm yıkımların ve kayıpların bir an önce son bulması için başlatıldığını herkes biliyor.

Tabii özellikle biri var ki, siz bu kumpasçıyı, albümlerinden, verdiği fotoğraflardan çok iyi tanıyor ve biliyorsunuz. Çok rahatsız olduğunun farkındayız. Çünkü çözüm ihtimalinden bile korkan bir kişiden bahsediyorum. Çözüm olursa talan imparatorlukları çökecek bunun farkındalar. Hemen yalanlara, iftiralara sarıldığını gördük. Kendi konumunu HDP’ye saldırarak sağlama almak istediğini biliyor ve görüyoruz.

“Biz de kendisini bakan olarak görmüyor ve tanımıyoruz”

Güya, bizleri milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var. Biz de kendisini bakan olarak görmüyoruz ve tanımıyoruz. Ne olacak peki? Sen istesen de istemesen de, beğensen de beğenmesen de, kabul etsen de etmesen de bu ülkede bize 10 milyon insan oy verdi, bizleri milletvekilli seçti parlamentoya gönderdi. Bir sonraki dönem daha güçlü kalabalık geleceğiz, bu da sana dert olsun. Buradan diyorum ki; bizim üzerimizden siyasi hesaplar yapmayı bırak! Asıl albümlerinin, suç ortaklığının, hukuksuzluklarının hesabını nasıl vereceksin şimdiden onu düşün! Ve şimdiden bunun hazırlıklarını yap. Çünkü artık zaman daralıyor!

- Advertisment -