Ana SayfaHaberlerSelde bir kahraman: Ertuğrul Sevik

Selde bir kahraman: Ertuğrul Sevik

İstanbul’dan arabalarıyla memleketleri İnebolu’ya giden Özdemir ailesini sel bir köprünün üzerinde yakaladı. Yardımlarına yolda mahsur kalmış bir bankanın para taşıma arabasını kullanan Ertuğrul Sevik yetişti. Sevik, ailenin en küçük üyesi üç yaşındaki Elif’i kurtardı. Tekrar geri döndüğünde Özdemir ailesinin sele kapıldığını gördü, kurtarmak için uğraştı ama o da hayatını kaybetti. AFAD, dört kişinin cansız bedenine ulaştı. Selde hayatının kaybedenlerin sayısı 44 oldu.

İstanbul Esenyurt Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışan Murat Özdemir (40), eşi Sermin Özdemir (30) ve  kızları Sudenaz (13) ile Elif Özdemir (3) arabalarıyla memleketleri Kastamonu’nun İnebolu ilçesine giderken Küre ilçesi yakınlarında İkiçay Köprüsü üzerinde sele yakalandılar.






Murat Özdemir (40), Sermin Özdemir (30) ve kızları Sudenaz (13) ile Elif (3).

Suyun yükselmesiyle köprüde kalıp ilerleyemeyen ailenin yardımına aynı yolda mahsur kalan Ziraat Bankası’na ait para nakil aracında görevli Hataylı Ertuğrul Sevik yetişti. Sevik, arabadan küçük Elif’i kucaklayarak ilerideki kepçe operatörüne teslim etti.





Ertuğrul Sevik’in selden kurtardığı Elif ve onu emanet ettiği tur operatörü.

Fakat geri dönemedi. Kepçe operatörü, onun Özdemir ailesinin diğer fertleriyle birlikte sele kapıldığını gördü. Ailenin diğer fertlerini de kurtarmaya çalışırken o da sel sularına kapılıp hayatını kaybetti.

AFAD’ın yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında Murat, Sermin ve Sudenaz Özdemir ile Elif’i kurtaran Ertuğul Sevik’in cansız bedenine ulaşıldı.






Ertuğrul Sevik.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu’da meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiği belirtildi. Açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır” denildi.

- Advertisment -