Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş cinayetinin faillerinden Demirbaş, ifadesini alan savcıyı tehdit etmiş: “Durdu Özer...

Sinan Ateş cinayetinin faillerinden Demirbaş, ifadesini alan savcıyı tehdit etmiş: “Durdu Özer nerede, Durmuş Ali nerede? Onlarla aynı safta durmayın”

Sinan Ateş cinayetinin faillerinden eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, ifadesini alan savcıya, soruşturmadan alınan savcıları hatırlatarak gözdağı verdiği görüntüler ortaya çıktı: “Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla işbirliği içinde olmayın."

B Yüzü’nün yayınladığı görüntülerde Sinan Ateş suikastının faillerinden Tolgahan Demirbaş, soruşturmayı derinleştirirken görevden alınan savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’yı hatırlatarak ifadesini alan savcıya şu sözlerle gözdağı veriyor:

“Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla işbirliği içinde olmayın.”

Savcının verdiği yanıt ise şu şekilde: “Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver.”

Demirbaş’ın bahsettiği savcılardan Durdu Özer; Sinan Ateş cinayetinden yaklaşık 20 gün sonra, 17 Ocak 2023’te soruşturmaya Koordinatör Başsavcıvekili olarak atanmış, Durmuş Ali Kaya da soruşturmanın ilk savcısı olan Ayhan Ay ile birlikte çalışmıştı.

Dosyanın en kritik delili olan Tolgahan Demirbaş’ın telefon yazışmalarına ilişkin ilk tespitler ve bilirkişi raporunu dosyaya kazandıran Özer, Temmuz ayında soruşturmadan alınmış, Durdu Özer ile birlikte dosyada önemli yazışma ve sorgulamalara imza atan Savcı Durmuş Ali Kaya’nın da bürosu değiştirilmişti.

HSK’nın adli yargı hâkim ve cumhuriyet savcılarının atamalarıyla ilgili dün yayımladığı yaz kararnamesi ile Durdur Özer; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi cumhuriyet savcılığına atanarak bölge savcısı oldu. Durmuş Ali Kaya ise Diyarbakır Çınar savcılığına atandı.

- Advertisment -