Ana SayfaHaberlerTürkiye gazetesinin "8 bin TL maaşla işçi bulunamıyor" manşeti sosyal medyada tepki...

Türkiye gazetesinin “8 bin TL maaşla işçi bulunamıyor” manşeti sosyal medyada tepki çekti

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesinin "8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok" başlığıyla yaptığı manşet haberine sosyal medyadan tepki geldi.

 Kur ve enflasyondaki artış ile art arda gelen zamlarla ilgili haberleri birinci sayfasından görmeyen, iktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi bugün ‘8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok’ sürmanşetiyle çıktı. 

Haberde; “Dünyaya gemi üreten Yalova’daki tersane, kesenin ağzını açtığı haberde eleman bulamıyor”, “İş beğenmeme problemi üretimi frenlemeye başladı”, “Anadolu’da birçok işletme, işçi açığını kapatmak için maaşı yükseltti”, “Yalova’da her yıl 6 gemi satıp 150 milyon dolarlık ihracat yapan tersane, kaynak, montaj ve mobilya elemanları arıyor” ve “Maaş 8 bin lira ancak çalışmak isteyen yok” gibi ifadeler yer aldı. 

Ekonomist Mustafa Sönmez, söz konusu haberi alıntılayarak “Bu manşeti atan cahil, vasıflı kaynak elemanı olmayı sıradan bir şey sanıyor. Hem beceri gerektirir hem de en yorucu ve tehlikeli işlerden biridir; 8 bin TL’ye tabii ki çalıştıramazsın” dedi.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici ise haberi alıntılayarak “Türkiye’nin manşeti: “8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok” Yalova’daki Tersan tersanesi vasıflı kaynak ve montaj elemanı arıyormuş. Ülkede işsizlik sorunu olmadığını kanıtlamaya çalışıyorlar ama işsizlere duyurmakta yarar olabilir…” ifadelerini kullandı.

Korkusuz gazetesi yazarı ve CHP üyesi Barış Yarkadaş ise yaptığı paylaşımda “Türkiye Gazetesi ve TGRT’de 8 bin TL maaş alan kaç editör ya da muhabir var acaba? Daha geçen hafta TV Editörü arıyor ve 6 bin TL teklif ediyorlardı. İnsan bu başlıkları atarken utanır…” ifadelerine yer verdi.

- Advertisment -