Ana SayfaHaberlerBalıkesir’de ‘kopya’ Ahmet Akın 2 bin 304 oy aldı: Memleket Partisi, BTP,...

Balıkesir’de ‘kopya’ Ahmet Akın 2 bin 304 oy aldı: Memleket Partisi, BTP, DSP, Vatan Partisi, TKP, EMEP, HÜDA PAR’ı geride bıraktı

Balıkesir’de yerel seçim öncesinde, seçimi kazanan CHP adayı Ahmet Akın’la hem ad hem soyadı benzerliğine sahip olan, hiçbir siyasi çalışma yürütmeyen ‘bağımsız’ aday Ahmet Akın, 2 bin 304 oy alarak yüzde 0,29 oy oranına ulaştı. Bağımsız Ahmet Akın, bu sonuçla Balıkesir’de Memleket Partisi, BTP, DSP, Vatan Partisi, TKP, EMEP, HÜDA PAR gibi birçok partiyi geride bıraktı. Serbestiyet, bağımsız aday olan gizemli Ahmet Akın’ın seçim sürecinden kısa bir süre öncesine kadar Balıkesir’de bir esnaf lokantasında gece garsonu olarak çalıştığını ortaya çıkartmıştı.

CHP’nin AK Parti’den aldığı büyükşehirlerden olan Balıkesir’de, yerel seçim öncesinde CHP’nin adayı Ahmet Akın’la aynı ad ve aynı soyada sahip, seçimle ilgili hiçbir kampanya yapmayan ‘gizemli’ bir bağımsız aday gündeme gelmişti.

CHP’li Ahmet Akın, seçmenin kafasını karıştırmak için kendisiyle aynı ad ve soyada sahip Ahmet Akın’ın bağımsız aday olmasının sağlandığını belirterek “Korkudan, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdular. Ahmet Akın isminde bağımsız bir aday çıkardılar. Balıkesir’i beş yıldır yöneten iktidar temsilcileri tarafından kurulan bu kirli tezgâh nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye seçimlerinde iki tane Ahmet Akın var. Biri CHP’nin logosunun altında ben olacağım. Diğeri de bağımsız bir Ahmet Akın. Bu tezgâhı kurgulayanlar, ‘Ahmet Akın kazanıyor, geliyor. Entrikayla yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım’ diye düşünüyorlar” diye konuşmuştu.

Serbestiyet, seçim sürecinde sosyal medya üzerinden bile hiçbir siyasi çalışma yapmayan bağımsız Ahmet Akın’ın izini sürmüş ve bağımsız Ahmet Akın’ın Balıkesir’de bilindik bir esnaf lokantası olan Kanaat Lokantası’nın gece servisinde garson olarak çalıştığını ortaya çıkartmıştı.

Seçim sürecinde ulaştığımız Kanaat Lokantası çalışanları, Ahmet Akın’ın adaylığının kamuoyunda duyulmasından önceki haftalardan itibaren işe gelmeyi bıraktığını söylemişlerdi. Lokanta çalışanları, mesai arkadaşlarının belediye başkan adayı olduğunu kendilerinin de CHP’li Ahmet Akın’ın yaptığı açıklamadan sonra duyduklarını, bağımsız Ahmet Akın’ın siyasetle ilgili konuşmayan biri olduğunu söylemişlerdi.

‘Bağımsız’ Ahmet Akın’ın tek seçim çalışması: Seçimden önceki günlerde SMS attı

Bağımsız aday Ahmet Akın’ın seçim süreci boyunca yalnızca seçimden önceki son günlerde Balıkesir’deki seçmenlere SMS’ler attı.

CHP’li Ahmet Akın, ‘bağımsız’ adaşının SMS’leri için “Daha önce hiç ortada gözükmeyen sahte ama benimle aynı ismi taşıyan bağımsız aday Ahmet Akın’a, benim cümlelerimle mesaj attırıyorlar” diye konuşmuştu.

Yüzde 0,29’la Memleket Partisi, BTP, DSP adaylarını geçti

31 Mart’ta 407,306 oy alan CHP’li Ahmet Akın, yüzde 51,1 oranına ulaşarak seçimi, 323,123 oy alan AK Partili rakibi, mevcut Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 10 puandan fazla bir farkla önünde tamamladı.

Balıkesir yerelinde de tanınmayan bağımsız aday Ahmet Akın, CHP’li adaşının oylarında kayda değer bir bölünme oluşturmasa da son günlerde SMS atmaktan ibaret olan seçim kampanyası açısından başarılı bir sonuca ulaştı.

2304 oy alarak yüzde 0,29 oy oranına ulaşan bağımsız Ahmet Akın, seçim yarışını BTP, Memleket Partisi, Emek Partisi, Vatan Partisi, TKP, DSP, HÜDA PAR’ın da aralarında olduğu birçok parti adayının önünde tamamladı.

Oyunu geçersize çevirenler de olmuş

Ahmet Akın’ın seçim günü konuyla ilgili yaptığı uyarı amaçlı paylaşımın altında, önce bağımsız aday Ahmet Akın’a yanlışlıkla işaretleme yapan, sonradan fark ederek oyunu geçersize çeviren seçmenler olduğu da yazıldı.

- Advertisment -