Ana SayfaHaberlerGündemCHP’de Özgür Özel ile Gökhan Günaydın’ın istifası istendi

CHP’de Özgür Özel ile Gökhan Günaydın’ın istifası istendi

CHP MYK’da, partide değişim isteyen İBB Başkanı İmamoğlu ile video toplantıya katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın istifası istendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu isteği sessizce dinledikten sonra “Parti içi sorunlar kamuoyu önünde tartışılmamalı. Çok kötü sonuçlar yaşanıyor” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu cumartesi günü CHP’li belediye başkanlarıyla buluşacak, pazar günü de parti meclisini toplayacak.

CHP’de değişim hedefiyle yeni bir hareket başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile video toplantıya katıldıkları, o videonun basına sızmasıyla ortaya çıkan isimler CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) sert eleştirilerin hedefi oldu.

MYK’daki birçok isim İmamoğlu ile toplantıya katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın bu görevlerinden istifa etmesi gerektiğini savundu. “Bu isimlerin CHP genel başkanını temsil etmesi hem meclis için hem kamuoyu için doğru olmaz” mesajının öne çıktığı eleştirileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessizce dinledikten sonra MYK’ya “Parti içi sorunlar kamuoyu önünde tartışılmamalı. Çok kötü sonuçlar yaşanıyor, bunları yaşamamalıyız” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

 Tanju Özcan’a ihraç

CHP MYK’nın ardından Yüksek Disiplin Kurulu da yarın toplanacak. Disiplin toplantısında, “Değişim” sloganıyla CHP Genel Merkezi’ne Bolu’dan yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında “partiden ihraç” kararının verilmesi bekleniyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi günü CHP’li belediye başkanlarıyla buluşacak pazar günü de CHP Parti Meclisi’ni toplayacak.

CHP Parti Meclisi’nde, İmamoğlu ile toplantı yapan isimler dahil CHP’deki birçok ismin kongre öncesi görevden alınan il ve ilçe başkanları konusunda duydukları rahatsızlığı dile getirmeleri bekleniyor.

- Advertisment -