Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan Narin cinayeti yorumu: “Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Bu...

Erdoğan’dan Narin cinayeti yorumu: “Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Bu fırsatçılıktır”

Cumhurbaşkanı, Mevlid-i Nebi programında konuştu: “Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bu vahşet öne sürülerek aile müessesesi hedef alınıyor. Dini kurumlar hedef alınıyor hatta ve hatta Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Açık söylüyorum bu vicdansızlıktır, fırsatçılıktır, ikiyüzlülüktür.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şişli’de bir otelde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’na katıldı.

“Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımızı adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir” diyen  Erdoğan, Narin olayına ilişkin konuştu:

“85 milyon olarak hepimizin yüreğini yakan Narin yavrumuzun vahşice katledilmesi hadisesinde, birileri daha olayın ilk anından itibaren, bu cinayeti bir kamplaşma bir kutuplaşma aracına dönüştürmek için her yola başvurdu. Oysa ortada vahşi bir cinayet var. Ortada masum bir sabinin öldürülmesi var, ortada kalp taşıyan herkesin içine kor gibi düşen bir ateş var. Fakat buna rağmen, kimileri, 8 yaşında hayattan kopartılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bu vahşet öne sürülerek aile müessesesi hedef alınıyor. Dini kurumlar hedef alınıyor hatta ve hatta Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Açık söylüyorum bu vicdansızlıktır, fırsatçılıktır, ikiyüzlülüktür.”

- Advertisment -