Ana SayfaHaberlerİki kızı katledip intihar eden Semih Çelik, okuduğu romandan mı etkilendi?: "Bir...

İki kızı katledip intihar eden Semih Çelik, okuduğu romandan mı etkilendi?: “Bir beden, altı kurban”

Fatih’te iki kızı katledip Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in (19) kitaplığında bulunan Daniel Cole’ un yazdığı “Kukla” adlı polisiye roman dikkat çekti. Romanda 6 kişiyi öldürüp parçaladığı uzuvlarını dikerek, kuklaya benzer farklı bir beden oluşturan seri katilin peşine düşen bir dedektifin yaşadıkları anlatılıyor. Semih Çelik'in evinde bulunan yer değiştirilmiş ceset parçalarını gösteren kara kalem çalışması ile romandaki cinayet detayları da uyuşuyor.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i katledip, intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik’in evinde yapılan aramalar sonucu kitaplığında bulunan bir romanın konusu dikkat çekti.

Çelik’in kitaplığındaki Daniel Cole’un yazdığı “Kukla” isimli romanda 6 kişiyi öldürüp vücut parçalarını birbirine dikerek başka bir beden oluşturan bir seri katilin cinayetinin peşine düşen bir dedektif anlatılıyor.

Semih Çelik’in evinde ele geçirilen İkbal Uzuner’in parçalanmış cesedine uygun kara kalem çizim çalışması ile romandaki cinayet detaylarının uyuşması, Semih Çelik’in “Kukla” romanından etkilenmiş olabileceğini akla getirdi.

Semih Çelik’in evinde ele geçirilen kara kalem çalışması

Semih Çelik’in kitaplığı.

Roman 27 günde, 27 kız çocuğunun bir seri katil tarafından öldürülmesiyle başlıyor

“Kukla” romanının özeti: “27 günde, yaşları 14-16 yaşları arasında 27 kız çocuğunu öldüren bir seri katilin yargılandığı duruşmada, William Fawkes adında bir dedektifin öfkesine yenik düşerek sanığa saldırmasıyla görevine son verilir. Daha sonra göreve iade edilmesine sebep olan bir cinayet daha işlenir. “Altı kurbanın vücudundan farklı parçaları kesen bir seri katil, bu parçaları bir araya dikerek korkunç bir ceset meydana getirir. Basının “Kukla” adını verdiği bu ceset yüzünden tüm ülke ayağa kalkar ve kısa bir süre sonra başka bir sarsıcı haber gelir: Katil, altı kişinin daha isminin bulunduğu bir liste hazırlamış, onları hangi tarihte öldüreceğini de listeye eklemiştir. Vakayı inceleyen Dedektif William Fawkes’un adı da listede son sıradadır.”

- Advertisment -