Ana SayfaHaberlerDünyaİtalya’yı ayağa kaldıran kaza: Popüler İtalyan Youtuber’lar’ın Lamborghini’li “challenge”ı beş yaşındaki çocuğu...

İtalya’yı ayağa kaldıran kaza: Popüler İtalyan Youtuber’lar’ın Lamborghini’li “challenge”ı beş yaşındaki çocuğu öldürdü

600.000 aboneye ve 152 milyondan fazla izlenmeye sahip 20’li yaşlardaki beş İtalyan Youtube fenomeni “Elli saat kesintisiz arabada kalma” konseptli “challenge” (Meydan okuma) için bir Lamborghini Urus SUV’un kiraladılar. Ardından sırayla arabayı kullandılar: 50 saat direksiyon başında kaldılar. Roma yakınlarında Smart marka bir araca hızla çarptılar. 29 yaşındaki annesiyle yolculuk eden beş yaşındaki Manuel hayatını kaybetti, anne ve üç yaşındaki Casal ise ağır yaralı.

Annesi onu küçük kız kardeşiyle birlikte anaokulundan yeni almıştı. Henüz beş yaşındaki Manuel Proietti , 29 yaşındaki annesinin yanındaki güvenlik koltuğunda otururken, üç yaşındaki kız kardeşi Casal Palocco’da di Macchia Saponara üzerinden seyahat eden dört kapılı Smart’ın arka koltuğundaydı. Annenin, kızı ve oğluyla olduğu araç, Roma ve Ostia arasında bir yerleşim bölgesinde ilerliyordu. 

Aniden, araç, karşı şeritten son hızla fırlayan mavi bir “Lamborghini Urus SUV” tarafından ezildi. Ölümcül bir çarpışma gerçekleşti: Küçük Manuel kısa süre sonra ambulansla götürüldüğü Grassi Hastanesi’nin acil servisinde hayatını kaybetti. Annesi ve kızkardeşiyse hala hastanede.

Peki lüks Lamborghini Urus SUV’un içinde kimler vardı? 

20 yaş civarındaki beş kişi. 

Arabanın içindeki dört erkek ve bir kız, Roma’daki SkyLimit araba galerisinden bir Lamborghini araba kiralamışlardı. 

Ardından sırayla arabayı kullandılar: 50 saat direksiyon başında, sırayla, önce biri, sonra diğeri, sonra diğeri. Instagram’daki postlarına bakılırsa o kadar saat araba sürdüler ki yorgunluktan şikayet ettiler.

5 yaşındaki Manuel’i öldüren katil arabadaki bu beş kişi – dört erkek ve bir kız – 2020’den bu yana 600.000 aboneye ve 152 milyondan fazla izlenmeye sahip Youtube fenomenleri. 

Bu yaptıkları da aslında “Elli saat kesintisiz arabada kalma” konseptli, para kazandıkları “challenge”lardan (meydan okuma) biriydi. 

Grup, 2020’den beri “çevrimiçi”… Uzun zamandır arkadaşlar. “TheBorderline” sayfasını birlikte kurmuşlar. Çoğu liseden tanışıyor. İtalya, zaten, çok uzun zamandır, popüler kültürün çılgınlıklarıyla ve aşırılıklarıyla ünlü bir ülke…

25 yaşındaki Amerikalı Youtuber Mr Beast’ten de yoğun şekilde etkilenen İtalyan ekibin mottosu şöyle: «Zengin değiliz ama sizi eğlendirmek için harcama yapmayı seviyoruz! Yaptığımız her şey sizi temel alıyor, bize ne kadar çok destek verirseniz o kadar pahalı ve eğlenceli içerikler üreteceğiz; meydan okumalar ve her türlü şaka arasında sizi her zaman güldürmeye çalışacağız.»Ekip, genelde meydan okuma (yani challenge) içerikli videolar hazırlıyor: Köpekler gibi bir karton kutuda, güneşte, hayvanların taslarından yiyip içerek 50 saat yaşamayı denemişler mesela. 50 saatlik denemelere araba kullanma denemesi de eklenince, olaylar bu defa 5 yaşındaki Manuel’in ölümüyle sonuçlandı. “Şaka” adı verilen çılgınlık, cinayete dönüştü.

- Advertisment -