Ana SayfaHaberlerMOSSAD ajanlığıyla suçlanan Filistinli ve Suriyeli sanıkların yargılandığı davada tutuklu kalmadı

MOSSAD ajanlığıyla suçlanan Filistinli ve Suriyeli sanıkların yargılandığı davada tutuklu kalmadı

Ekim 2021’de “MOSSAD’ın Türkiye’deki gizli birimi” suçlamasıyla tutuklanan Filistinli ve Suriyeli yirmi sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında tutukluluk hali süren son altı sanığın da tahliyelerine karar verildi, davada tutuklu sanık kalmadı. Davanın bir sonraki duruşması Eylül ayında görülecek.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Mossad casusluğu suçlamasıyla Ekim 2021’de tutuklanan Filistinli ve Suriyeli 20 sanığın yargılandığı davanın 22 Şubat’taki duruşmasında, tutukluluk hali süren son altı sanığın da tahliyelerine karar verdi.

Sanıklardan Muhammed Salhab, Nahid Kafernah ve Raid Aşur’un avukatlığını yapan Ali Çınar, ara kararla ilgili Serbestiyet’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Soruşturmanın ilk aşamasından itibaren müvekkillerin bahse konu suçu işlemediğini belirtik. Her ne kader müvekkil uluslararası casusluk ile yargılansa da müvekkilin bahse konu suçu işlediğine dair tek bir delil bulunmamaktadır. Müvekkiller yaklaşık iki yıldır tutuklu yargılandı.

Müvekkil ısrarla işkence gördüğünü belirti ancak mahkeme bununla alakalı hiçbir işlem yapmadı. Ayrıca müvekkilimiz Read Ashour bu süre zarfında ciddi sağlık sorunları yaşadı.

En nihayetinde de bugün müvekkil mevcut suçu işlediğine dair somut delil bulunmaması sebebi ile tahliye oldu. Sürecin takipçisi olacağız. Yargılama aşamasında müvekkillerim mevcut suçu işlemediği ve beraat edeceklerini göreceğiz.”

Mahkeme bir sonraki duruşmanın Eylül ayında yapılmasına karar verdi.

Ortadan kayboldukları haberleriyle gündeme gelmişlerdi

Dosya kapsamında tutuklu bulunan Muhammed Salhab’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar tutuklanmaları öncesinde ortadan kayboldukları haberleriyle gündeme gelmişti.

- Advertisment -