Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Alamet Holistik: yeni bir new age tarikat diye eleştirildi,...

ÖZEL HABER | Alamet Holistik: yeni bir new age tarikat diye eleştirildi, reklam ajansı videosu çıktı

Mana, İke, Mawa, Kala, Manawa, Pono, Aloha... Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda bu sözcükleri ve anlamlarını Sertab Erener, Refika Birgül, Gupse Özay gibi ünlülerden izleyenler bunun yeni bir new age tarikat olduğunu iddia etti. Ünlüler Hinduluk, Yahudilik, Sabetayistlikle suçlandı. Halbuki video ünlü reklamcı Serdar Erener’in sahibi olduğu Alametifarika reklam ajansının “Alamet Holistic” adını verdikleri değişim felsefesi için çekilmişti. Hawai şaman öğretisinin yedi temel kavramı olan sözcükler de sadece ajanstaki marka takımların yeni isimleriydi

Geçen hafta sosyal medyada içeriğinde Sertab Erener, Gülben Ergen, Zuhal Olcay, Refika Birgül, Ece Üner, Nil Karaibrahimgil ve Gupse Özay’ın bulunduğu, neden yapıldığı tam olarak anlaşılmayan bir video viral oldu.

Videoda sırayla şu cümleler söyleniyordu:  

Bütün güç içten gelir – MANA,

Dünya nasıl görüyorsan öyledir – İKE

Sadece şimdiki zaman vardır- MAWA,

Hiçbir şeyde sınır yoktur – KALA,

Dikkat neredeyse enerji oraya gider – MANAWA,

Gerçek mi değil mi etkisinden belli olur – PONO,

Sevmek birlikte mutlu olmaktır – ALOHA.

Video “bu kadim öğretiler yeni dünya düzenimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” ifadesiyle de son buluyordu. Gerek videonun içeriğindeki replikler gerekse söyleyenlerin kendilerinden emin ve huzur içerisindeki konuşma tarzları birçok twitter kullanıcısı için dalga konusu oldu.

Videoyla dalga geçenlerin yanında bir de içeriği çok fazla ciddiye alıp, yeni bir din yaratıldığını, videodaki isimlerin bu dinin müritleri olduğunu ve dinin propagandasını yaptıklarını iddia edenler oldu. Reklamdaki ünlüleri, Hindu, Sabetayist ve Yahudi olmakla “suçlayıp”, hidayet temennileri iletildi.

Hafta boyu videonun sırrı magazin programlarında da çözülmeye çalışıldı. https://www.youtube.com/watch?t=3423&v=TAsPKQ59zoE&feature=youtu.be

Peki bu videonun amacı aslında neydi?

Video esasen Serdar Erener’in reklam ajansı olan Alametifarika’nın değişim felsefesi “Alamet Holistic” için çekilmiş ve geçtiğimiz Eylül ayında ajansın sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştı.

Şu notla:  “Alamet ekipleri yeni isimlerini seçti. Yeni isimlerimizi ve taşıdıkları anlamları öğrenmek için videomuzu izleyin. Bu kadim öğretiler yeni dünya düzenimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.”

Alametifarika reklam ajansı, bir değişim felsefesi benimsemeye karar vermiş ve bunu Hawai şaman öğretisinin yedi temel önermesini baz alarak yapmıştı. Önermelerin isimleri olan “mana, ike, mawa, kala, manawa, pono, aloha da ajansın marka takımlarının yeni isimleri olacaktı.

Fakat olay o kadar gizemli ve hatta garip bir hale geldi ki Alametifarika Kurucu Ortağı ve Yönetici Kreatif Direktörü Uğurcan Ataoğlu sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapmak durumunda kaldı.

Ataoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Alamet’teki marka takımlarımızın isimleri farklı farklıydı öyle olmasın anlamlı bi bütünün parçaları olsun diye bu öneriyi yaptık bazı takım arkadaşlarımız direndiler naz yaptılar onlara sizi ikna edicez dedik çok sevdiğimiz sanatçı arkadaşlarımızdan yardım istedik bu isimleri ve anlamlarını okudukları videolarını çekip bize yolladılar hazırladığımız videoyla yeni isimler hemen benimsendi ya ne olacaktı 🙂 bu video bi reklam filmi veya yeni dünya düzeni önerisi değil alamet içinde oynadığımız küçük bi eğitim oyunudur avatar olarak sayfada nasıl durduğunun bi örneğini ekte görebilirsiniz bi de en sonda bi tivit alıntısı var gülmeyi sevenler ve güldürenler sağolsun :)”

- Advertisment -