Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | NATO mutabakatı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yi koltuğundan edebilir

ÖZEL HABER | NATO mutabakatı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yi koltuğundan edebilir

İsveç gazetesi Göteborgs-Posten, Yeşiller Partisi ve bağımsız Kürt milletvekili Amineh Kakabaveh’in mutabakata yönelik tepkilerine yer verdiği haberinde, sosyal demokrat hükümete güven oylamasında destek veren Yeşillerin ve Kakabaveh’in Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye karşı güvensizlik oylaması talep etme olasılığının olduğunu ileri sürdü. Başbakan Andersson Linde’ye sahip çıktı: “Meclisteki partilerin yüzde 80’i NATO üyeliğini destekliyor. İsveç halkına NATO üyelik müzakerelerini yürüten bir bakan hakkındaki güvensizlik oylamasını anlatmak pek kolay olmayacaktır.”

Yeşiller Partisi sözcüsü Marta Stenevi, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakata ilişkin çekinceleri olduğunu ve Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin Dışişleri Komisyonu’na gelip detaylar hakkında açıklama yapması gerektiğini söyledi. Stenevi’ye göre “silah ihracatı ve iade talepleriyle ilgili hükümler endişe verici.”

İsveç’teki sosyal demokrat hükümetin güven oylamasında verdiği oyla hükümetin kurulmasına imkân veren bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh de hükümete duyduğu güvenin sarsıldığını belirtti ve Göterborgs-Posten gazetesine göre Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye karşı bir güvensizlik oylaması talep etme seçeneğini bir olasılık olarak değerlendirmeye başladı.

Başbakan Magdalena Andersson ise Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye sahip çıktı: “Meclisteki partilerin yüzde 80’i NATO üyeliğini destekliyor. İsveç halkına NATO üyelik müzakerelerini yürüten bir bakan hakkındaki güvensizlik oylamasını anlatmak pek kolay olmayacaktır.”

- Advertisment -