Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Türkiye ve ABD, Rus işgali nedeniyle hasar gören Harkov’un...

ÖZEL HABER | Türkiye ve ABD, Rus işgali nedeniyle hasar gören Harkov’un yeniden inşası için birlikte çalışacak

Rus işgali nedeniyle ciddi hasar gören Ukrayna’nın doğusundaki Harkov kentinin Belediye Başkanı Ihor Terekhov, Türkiye ve ABD’nin ortaklaşa bir şekilde Harkov’un yeniden inşası için Ukraynalı yetkililere yardım edeceklerini açıkladı.

3-5 Temmuz’da İsviçre’nin Lugona kentinde İsviçre ve Ukrayna’nın ortak düzenlediği “Ukrayna Islah Konferansı’nda NATO müttefikleri ve Ukrayna’ya destek veren Batılı ülkeleri Ukrayna’nın işgal sonrasında gördüğü hasarın giderilmesine yönelik çözüm önerilerini gündeme getirdi. Bu konferans sonucunda Avrupa ve NATO ülkeleri Ukrayna’nın belirli bölgelerinde işgal sonrası restorasyon ve yeniden inşa çalışmalarına finansal ve organizasyonel destek verme tahattütlerinde bulundu. Türkiye ve ABD ise ortak bir şekilde Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olan Harkov’un yeniden inşasında destek sağlayacaklarını tahahhüt etti. Harkov’da yaklaşık 3.500 bina Rus işgali nedeniyle hasar gördü, yıkıldı.

Ülkenin farklı bölgelerinin yeniden inşası için tahahhüt veren Batı ve NATO ülkelerinin yaklaşık 700 milyar dolarlık bir destek vermesi bekleniyor.

- Advertisment -