Ana SayfaHaberlerKULİS | CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçlü zirve: Gerilim de...

KULİS | CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçlü zirve: Gerilim de yok, uzlaşma da yok

CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi için önseçim kararı alan ancak ABB Başkanı Yavaş’tan “erken” itirazı gören genel başkan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la başbaşa görüştü. Yavaş’ın önseçime doğrudan itiraz etmediği ancak cumhurbaşkanı adayı belirlemek için erken olduğuna ilişkin düşüncesini yinelediği buluşmadan sonra Özel “Birlikteyiz” fotoğrafı paylaştı. Gözler önseçim kararının konuşulacağı Parti Meclisi toplantısında.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte Ankara’da büyükşehir belediyesine ait özel bir tesiste biraraya geldi.

Akşam yemeği formatındaki 2,5 saatlik buluşmada CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kamuoyuyla paylaştığı önseçim kararı tüm yönleriyle tartışıldı.

CHP’nin erken seçimde ısrarlı olduğunu “Erken seçimin adayı, erkenden belirlenir” sözleriyle daha önce dile getiren Özel’in aynı görüşlerini iki belediye başkanıyla buluşmasında da dile getirdiği öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu’nun önseçime sıcak baktığı ve CHP’nin erken seçim ısrarını adayını belirleyerek daha da büyütmesi gerektiğini düşündüğü biliniyor.

Ancak Mansur Yavaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemesinin erken olduğunu “Ortada alınmış bir seçim kararı, tarihi de yok. Gündemimiz açlık ve yoksulluk olmalı” sözleriyle CHP’de bir önseçim sürecinin başlamasından yana olmadığını dile getirmişti.

Yavaş “önseçim olmasın” demedi

Edinilen bilgiye göre Özel, İmamoğlu ve Yavaş; parti üzerindeki iktidar baskısı, ekonomideki gelişmeler, CHP’li belediyelerin performansları, CHP’nin erken seçim ısrarını nasıl büyütmesi gerektiğine dair her konuda görüş alışverişinde bulundular.

Mansur Yavaş “önseçim olmasın” demedi ancak “cumhurbaşkanı adayı belirlemenin erken olduğu”na ilişkin görüşlerini tekrarladı.

Özel, İmamoğlu ve Yavaş görüşmesi gerilim ya da uzlaşma olmadan sona erdi.

Gözler Parti Meclisi’nde

Özgür Özel, önseçim karanını Parti Meclisi’nin (PM) 10 Şubat tarihli (yarınki) gündemine getireceğini daha önceden duyurmuştu.

CHP PM yarın saat 12’de toplanacak.

Özgür Özel’in, Mansur Yavaş’ın çekinceleri nedeniyle önseçim takvimini öteleyebileceği ihtimalini gündeme getirenler olsa da, bu ihtimalin gerçekleşmesine “Artık mümkün değil” diye bakılıyor.

Parti Meclisi önseçim kararını oylayıp, onaylarsa Mansur Yavaş’ın ne yapacağına ilişkin meraklı sorular daha da artacak.

Yavaş’ın önseçime girmeyeceğini öngörüleri, önseçime gireceği öngörülerinin çok üzerinde.

İmamoğlu’nu partinin “doğal lideri ve cumhurbaşkanı adayı” olarak görenler, Yavaş’ın İmamoğlu’nun adaylığı konusunda sorun çıkarmayacağını, “önseçimden kaçmayacağını” söylüyor ancak Yavaş cephesi, Yavaş’ın Türkiye genelindeki anketlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak daha çok kabul gördüğünü iddia ediyor.

“Birlikteyiz” fotoğrafı

Özgür Özel, İmamoğlu ve Yavaş’la buluşmasının hemen ardından üçünün de gülümsediği bir fotoğrafı X hesabından “Birlikteyiz. Hep birlikte olacağız. Hep beraber kazanacağız. Türkiye kazanacak” mesajıyla paylaştı.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik