Ana SayfaÖZEL HABERŞam ziyareti üç ayda 4. kez ertelenen Perinçek pes etmiyor: “İki ay...

Şam ziyareti üç ayda 4. kez ertelenen Perinçek pes etmiyor: “İki ay içinde Esad’ın davetlisi olarak gidiyoruz”

Perinçek’in “15 gün içinde Ethem Sancak’la birlikte Şam’a giderek Esad’la görüşeceğiz” açıklamasının üzerinden yaklaşık üç ay geçti. Görüşme Esad’ın ‘yoğun programı’ nedeniyle üç kez ertelendi, Pazartesi günü (7 Kasım) Perinçek dördüncü kez yeni tarih verdi: “Ethem arkadaşımızla önümüzdeki iki ay içinde, Kasım veya Aralık ayında Suriye’ye gidiyoruz, Sayın Beşar Esad’ın davetlisi olarak…” Perinçek 6 Eylül’deki Ulusal Kanal yayınında ziyareti “hükümet içindeki Amerikancılar”ın engellediğini öne sürmüştü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ağustos’taki “Muhalif Suriyelilerle rejim arasında barış için destek oluruz” açıklaması sonrası, Suriye rejiminin davetiyle Vatan Partisi olarak bir heyet halinde Şam’a giderek rejimle görüşeceklerini açıklamıştı.

Perinçek, oluşturacakları heyette AK Parti’de disipline sevk edilmesi sonrası istifa ederek Vatan Partisi’ne katılan iş insanı Ethem Sancak’ın da olacağını duyurmuştu.

16 Ağustos: “10-15 gün içinde…”

Perinçek ve Sancak’ın içinde olduğu Vatan Partisi heyetinin Şam’a gideceğini, ilk olarak 16 Ağustos’ta Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Ulusal Kanal yayınında duyurmuştu.

Bursalı, ayrıntıları ilerleyen günlerde açıklanacak ziyaretin 10-15 gün içinde yapılacağını söylemişti.

Gazeteci İsmail Saymaz ertesi gün (17 Ağustos) Halk TV’nin internet sitesindeki yazısında, Perinçek’in kendisine verdiği mülakattan şunları aktarmıştı:

 “Tarih iki-üç güç içinde belli olacak. Suriye ‘Bir an evvel gelin’ diyordu. Biz biraz erteledik. Sanıyorum 10-15 gün içinde gideriz.”

24 Ağustos: “Eylül’ün 15’inden sonra…”

24 Ağustos’ta Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen’e konuşan Perinçek, Şam ziyaretinin tarihiyle ilgili bir güncelleme yapmış, “Eylül’ün 15’inden sonra temasımız olacak” diye konuşmuştu.

Perinçek bu açıklamasında Türkiye birimlerini Şam ziyaretinin tüm safhaları hakkında bilgilendirdiğini belirterek şunları söylemişti:

“Esad’ın iki yurtdışı gezisi var. Bu nedenle Eylül’ün 15’inden sonra bizim temasımız olacak. Şam kanadı anlaşmazlıkların çözümünden yana ve bu uzun soluklu krizin bitmesini istiyor.”

Perinçek: “Erdoğan hükümetinin Amerikancı kanadından müdahaleler geldi”

6 Eylül’de Vatan Partisi’nin televizyonu Ulusal Kanal’da katıldığı yayında konuşan Perinçek, ziyaretin bir süre ertelendiğini ve bunda “hükümet içindeki Amerikancı unsurların” rol oynamış olabileceğini söyledi.

Perinçek, Serbestiyet’in haberiyle gündeme gelen konuşmasında; Şam’dan kendilerine erteleme gerekçesi olarak Esad’ın bazı yurtdışı ziyaretlerinin gösterildiğini belirtirken, “hükümet içindeki Amerikancı kanat” tarafından Şam yönetimine “önce bizimle görüşün sonra Perinçek’lerle” dayatmasının yapıldığını öne sürdü.

Perinçek şöyle konuştu:

“Suriye ziyaretimiz olacak, oradan tarih bekliyoruz. Suriye devletinden ‘Beşar Esad’ın bazı uluslararası gezileri olacak. O geziler sırasında gelmenizi doğru bulmuyoruz. Beşar Esad’la görüşmenizi istiyoruz’ dediler. Bu bakımdan onların talebi üzerine Suriye ziyaretimiz ertelendi.

“Ama bakın burada başka bir şey daha oldu. Aynı Türkiye-Rusya ilişkilerde olduğu gibi Vatan Partisi’nin Suriye ilişkilerine de Tayyip Erdoğan hükümetinin Amerikancı kanadından birtakım müdahaleler geldi.

“Suriye devletine diyorlar ki, ‘bizimle görüşmeden önce Doğu Perinçek’lerle görüşmeyin. Önce bizle görüşün ondan sonra Doğu Perinçek’lerle görüşün.’

“Abdullah Gül kalıntıları var”

“Yani Türkiye’nin menfaatini düşünen değil, Vatan Partisi’yle rekabet içindeki Amerikancı güçler bunlar. Türkiye-Suriye ilişkilerini de denetim altına alacaklar. Yani engelleyecekler, bozacaklar, bozguncular.

“Tabii Suriye devleti de Türkiye devletiyle ilişki kurmak istediği için onlardan gelen bu talep karşısında ertelemiş olabilir. Kendilerine soracağız bunu. Bunu yeni öğrendim.

“Hem Türkiye-Rusya ilişkilerini sabote etmekte Atlantikçiler var. Abdullah Gül kalıntıları var, Babacan kalıntıları var, Davutoğlu kalıntıları var. Hem de Türkiye-Suriye ilişkilerini sabote etmekte aynı unsurlar var.”

Programın kesitleri Ulusal Kanal’ın sitesinden kaldırıldı

Perinçek’in bu yayında söyledikleri yayın sırasında ve ertesi sabah Ulusal Kanal’ın sosyal medya hesabından paylaşılmıştı.

Ancak paylaşımlardaki linklere tıklandığında Ulusal Kanal’ın sitesindeki ilgili içeriklere ulaşılamadığı görülüyor.

https://www.ulusal.com.tr/video/12072153/dogu-perincek-vatan-partisinin-suriye-iliskilerine-hukumetin-amerikanci-kanadindan-engelleme-geldi?preview=1bdda83af71ef55dab6df65d6aaa90c0

https://www.ulusal.com.tr/video/12072968/ak-partinin-amerikanci-kanadi-suriye-ve-vatan-partisi-gorusmesini-engellemeye-calisiyor?preview=740949ca046cba5536089f65f55a8584

22 Eylül: “Eylül ayı içi, Ekim başında o görüşmeyi yapacağız”

Perinçek, Serbestiyet’in haberinden bir gün sonra TV100’e yaptığı açıklamada, haberden ve haberdeki açıklamasından hiç bahsetmeyerek “Eylül ayı içi, Ekim başında o görüşmeyi yapacağız” dedi.

Gerekçe olarak Esad’ın yoğun programını gösterdi.

Ekim ayı boyunca Suriye ziyaretiyle ilgili yeni bir tarih vermeyen Perinçek, en son Pazartesi günü (7 Kasım) Siirt’te Vatan Partisi’nin Ethem Sancak’la birlikte katıldığı toplantısında konudan bahsetti.

Suriye ziyareti için yeni bir tarih veren Perinçek, “Ethem arkadaşımızla önümüzdeki iki ay içinde, Kasım veya Aralık ayında Suriye’ye gidiyoruz, Sayın Beşar Esad’ın davetlisi olarak” diye konuştu.

- Advertisment -