Ana SayfaHaberler“Seçil Erzan-fon” davası | “Fatih Terim diyebiliyor muyuz?”

“Seçil Erzan-fon” davası | “Fatih Terim diyebiliyor muyuz?”

Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı dolandırıcılık davasının üçüncü duruşması görülüyor. Müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera mahkemede ilk kez dinlendi. Muslera: ‘Bankaya ve şube müdürüne güvendim.” Belözoğlu: “Denizbank’ın atadığı şube müdürü olduğu için yaptım.” Turan: “Seçil Erzan, Denizbank’ın starlarından diye gördüğümüz biriydi. Denizbank, şube müdiresine sahip çıkmalı.” Muslera, ifadesini tercüman yardımıyla verdi. Mahkeme Başkanı’nın “Erzan’a, ‘Seni Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e, yardımcısı Mehmet Aydoğdu’ya, Hoca’ya şikayet ederim’ demiş mi” sorusunu Muslera’ya iletmesini istediği tercüman, Mahkeme Başkanı’na şu soruyu sordu: “Fatih Terim diyebiliyor muyuz?”

Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan’ın baş sanığı olduğu “yüksek kazançlı fon vaadiyle dolandırıcılık” davasının üçüncü duruşması başladı.

Davada, Erzan’ın kurduğu “sistem”e parasını kaptıran müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez mahkemede ifade verdi.

Galatasaray’ın kalecisi Muslera, adliye tercümanı yardımıyla ifadesini verdi.

Hesabının ve parasının bulunduğu Denizbank Florya Şube Müdürü olan Seçil Erzan’ın, “2 ay içinde yüzde 35 kazandırdığını söylediği fon”a aktarılmak üzere Galatasaray’daki tercümanı Musa Mert Çetin aracılığıyla Erzan’a 1,2 milyon dolar teslim ettiğini söyleyen Muslera, kendisine söz verilen tarihte fon kazancı olan ödemelerin yapılmaması üzerine Erzan’ın kendisine şunları söylediğini anlattı: 

“Paranın vaktinde gelmemesi üzerine sorduğum zaman, Erzan, “Fon, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun yönetiminde’ dedi.”

‘Bankaya ve şube müdürüne güvendim’

Yatırdığı 1,2 milyon dolar karşılığında 700 bin dolar aldığını söyleyen Muslera, yaptığı ödemeler karşılığında dekont aldığını söyledi.

Kendisine parayı yatırmasıyla ilgili başka birinden bir yönlendirme yapılıp yapılmadığı sorulan Muslera, böyle bir durumun olmadığını belirterek Denizbank’a ve şube müdürü Seçil Erzan’a güvenerek işlemi yaptığını söyledi.

“Fatih Terim diyebiliyor muyuz?”

Mahkeme Başkanı, Muslera’ya sorulmak üzere tercümana, paranın zamanında gelmemesi üzerine “Erzan’a; Hakan Ateş’e, Mehmet Aydoğdu’ya, Hoca’ya seni şikayet edeceğim” demiş mi diye sorması üzerine tercüman, mahkeme başkanına “Fatih Terim diyebiliyor muyuz” diye sordu.

Mahkeme Başkanı, “Tabii ki” diye cevap verdi. Muslera, soruya “Hayır” diye cevap verdi.

Belözoğlu: ‘Şahsa değil Denizbank şube müdürüne güvendim’

Emre Belözoğlu, kuzeni Volkan Bahçekapılı’nın önerisiyle Denizbank’ın bir fonu olduğunu düşünerek para yatırdığını söyledi.

İlk olarak 4,2 milyon doları kuzeni Volkan Bahçekapılı aracılığıyla teslim ettiğini söyleyen Belözoğlu, bir gün sonra Erzan’ın müdürü olduğu Denizbank Levent Büyükdere Şubesi’ne giderek parayı yatırdığına dair kağıtlar aldığını anlattı.

Daha sonradan teslim ettiği 1 milyon dolar için ertesi günlerde evrak alamaması üzerine 7 Nisan 2023 tarihinde Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’ne gittiğini ve banka personeline durumu bildirerek müfettişlerin gelmesini talep ettiğini anlattı. Son 1 milyon doları yatırmasının ardından yaşananlara kadar bir problem fark etmediğini tamamen bankacılık işlemi yaptığını düşündüğünü beyan etti. Belözoğlu, ana parasından ya da Erzan’ın vadettiği “fon kazancı”ndan hiç para almadığını söyledi. 

Müşteki avukatı Rezan Epözdemir’in, “Seçil Erzan, Denizbank Şube Müdürü olmasaydı, şahsi bir arkadaşınız olsaydı yine yatırım yapar mıydınız?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Kimse bir şahsa güvenerek bu yatırımı yapmaz. Denizbank’ın atadığı şube müdürü olduğu için yatırım yaptım.”

“Ne zaman çağırırsanız geliriz”

Belözoğlu, bir sanık avukatının, 8 Nisan 2023 tarihinde kendisi gibi müştekilerden olan Arda Turan’ın yanı sıra Fatih Terim’le birlikte Denizbank Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili gittikleri hatırlatarak, Terim’le birlikte gitme nedenlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Fatih Terim büyüğümüz, hamimiz. Kendisi Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i tanıyor. Bu nedenlerle birlikte gittik.”

Belözoğlu, Erzan’ın “fon”u Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı’nın “Davaya katılmak istiyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Evet. Ne zaman çağırırsanız geliriz.”

Arda Turan: “Erzan, geri ödemeler aksayınca ‘Türkiye, gri listeye girdiği için’ dedi”

Müştekilerden Arda Turan, Ekim 2022’de Seçil Erzan tarafından “Denizbank bünyesinde bir fon” olarak anlatılması üzerine para yatırdığını söyledi.

Turan şunları anlattı:

“Kendisine de söyledim ben bu yaşıma kadar hiç faiz geliri almadım. O da bana faiz değil ‘fon getirisi’ dedi. Böyle demesi üzerine nefsime yenik düşerek kabul ettim.

13,9 milyon doları 12-13 parçada teslim ettim. Zaman zaman kardeşim, zaman zaman şoförüm… 1-2 kere benim teslim ettiğim de olabilir. Banka şubesinde kayıtlarımız olması lazım ama kamera kayıtlarında yok. O nasıl oluyor onu da anlamadım. 

Basında yer aldığı gibi yüksek miktarlar söylemedi bana. Verdiğim 13,9 milyon doları bu fon getirileriyle 17 milyon dolar alacağımı söyledi. Uzun vadede olursa belki 20 milyon dolara gelebilir dedi.

Toplam 6,4 milyon dolarını geri aldım. Son döneme kadar ne zaman belirli miktarlarda paramı istediysem gönderdi. Toplam aldığım para da bunlardan oluşuyor.

20 Ocak’tan sonra geri ödemelerde problemler yaşanmaya başladığını söyleyen Turan, sözlerine şöyle devam etti:

“Sorduğumuz zaman depremden dolayı aksamalar yaşandığını söyledi. Vicdanlı bir insanım doğrudur dedim. Daha sonra sorduğumda ‘Türkiye gri listeye girdi’ dedi. ‘Haklı olabilir’ dedim. En son para istediğimde, ‘Annem hasta’ dedi. Türk evladıyım. Örf ve adetle büyüdüm. ‘Annem hasta’ deyince uzatmadım.”

“Tamamen Denizbank’a güvenerek paramı teslim ettim”

Turan, bu durumların yaşanması üzerine şüphelenip şüphelenmediği sorularına cevaben şöyle konuştu:

“Dekont gösteriyor. Bankaya gittiğimde, bankanın bilgisayarından ekran açıp gösteriyor. Denizbank şube müdürü, dekont verip ekrandan gösterince ne yaparsınız. Bankasının da çok güvendiği bir kişiydi. Bir gün içinde 33 milyon lira kredi almamı sağladı. Aldıklarımdan geri ödedim onu. Bankasının starlarından olarak gördüğümüz biriydi. Terfi etti. Denizbank, neden şube müdiresine sahip çıkmıyor anlamıyorum. Tamamen Denizbank’a güvenerek paramı teslim ettim. Denizbank Şube Müdürü’ne güvendim. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’yu ‘Bu işten para almışlardır’ diye suçlamıyorum. Denizbank, şube müdürüne sahip çıkmalıdır. 

“Nominal diyor, bir şey diyor ben anlamıyorum”

Turan, Erzan’la arasındaki Whatsapp yazışmalarında sisteme para sokulmasıyla ilgili konuşmalar yapmalarıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Erzan, ‘Fon, 500 milyon dolarlık büyük bir fon. Biz burada küçük bir parçayız’ diyordu. Bu fona herkesin giremeyeceğini fırsat çıktıkça yatırım yapılabileceğini söylüyordu. Fonun işlemesi için de para sokulması lazım diyordu. Zırt pırt değil belli zamanlarda para sokulabileceğini söylüyordu. Nominal diyor, bir şey diyor benim anlamadığım konular bunlar. Bu konularda safım görüldüğü üzere. Saf olmasam verir miyim?”

“Ben paramı alırsam hiç yatmasa da olur”

Mahkeme Başkanı’nın, “Sanığın etkin pişmanlıktan faydalanmasına razı mısınız?” sorusu üzerine Turan, “Ben paramı alırsam hiç yatmasa da olur” diye cevap verdi.

Turan, bir sanık avukatının “8 Nisan 2023’te Denizbank Genel Müdürlüğü’ne neden Fatih Terim’le gittiniz” sorusu üzerine, “Fatih Terim büyüğümüz, hamimiz” diye cevap verdi.

Sanık avukatının, “Erzan’a para teslim ederken Fatih Terim’e sordunuz mu” sorusu üzerine Turan, “Büyüklerinize iyi şeyler için değil sıkıntı olduğu zaman böyle bir şeyle gidersiniz” diye cevap verdi.

- Advertisment -