Ana SayfaHaberlerDünyaSIKI TAKİP | Demokratlar, ‘yenmesi kolay olur’ diye Trump’ın azli yönünde oy...

SIKI TAKİP | Demokratlar, ‘yenmesi kolay olur’ diye Trump’ın azli yönünde oy kullanan Cumhuriyetçiyi değil, Trump’çı Cumhuriyetçiyi destekledi

2020 Kongre baskınından sonra Donald Trump’ın azledilmesi lehine oy kullanan 10 Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesinden biri olan Michigan Temsilciler Meclisi üyesi Peter Meijer, Cumhuriyetçi adaylık önseçimini Trump’çı aday John Gibbs’e karşı kaybetti. John Gibbs hem Trump hem de genel seçimlerde Trump’çı bir adayı yenmenin daha kolay olacağını düşünen Demokratlar tarafından destekleniyordu.

Gibbs seçimi yüzde 52 oyla kazandı. Seçimde Gibbs’i destekleyen Demokratlar bu amaçla 450.000 dolarlık bir reklam kampanyası yapmıştı. Demokratlar bu reklam kampanyasında Trump ve Gibbs’in yakınlığından, Gibbs’in Meijer’den daha muhafazakâr olduğundan bahsetmiş ve Trump’çı Cumhuriyetçileri Gibbs lehine oy kullanmaya cesaretlendirmişti. Demokratlar, genel seçimlerde karşılarında Trump’çı bir aday olması durumunda Cumhuriyetçilerin seçimi kaybetme ihtimalini daha yüksek görüyor. Demokratların Trump karşıtı bir Cumhuriyetçinin kaybetmesi için 450.000 dolar harcaması 2022 ara seçimlerinin dikkat çekici hamlelerinden biri oldu. Bazı köşe yazarları bu tercihe tepki gösterdi.

Trump aleyhine oy kullanan iki Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Dan Newhouse ve Jaime Herrera Beutler ise önseçimlerde Trump’çı adayları yenerek aday olma hakkı kazandı. Trump, azil oylamasında kendisi aleyhine oy kullanan Cumhuriyetçilerin karşısına önseçimlerde Trump’çı adayları çıkartarak parti içi muhalefeti sıfıra indirmeyi amaçlıyor.

tci

- Advertisment -