Ana SayfaHaberlerTeoman’dan Gazze tepkisi: “Doğu’nun ‘kara kafalı’ları ölünce problem yok; sarışın, mavi gözlü...

Teoman’dan Gazze tepkisi: “Doğu’nun ‘kara kafalı’ları ölünce problem yok; sarışın, mavi gözlü Batılılar ölünce var”

Teoman, İsrail’in Gazze saldırısıyla ilgili konuştu: “İsrail'de iktidardaki şahinler, her zaman çok sertlik yanlısı oldu. Irkçılar ve acımaları yok. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya saldırısı konusunda batıya şöyle seslendi; ‘Burada, sizin gibi sarışın, mavi gözlü çocuklar ölüyor.’ Irkçılığın derecesine bakar mısınız? Doğu dünyasının ‘kara kafalı’ları ölünce problem yok; sarışın, mavi gözlü batılılar ölünce var! Bu söz her şeyi açıklıyor.”

Rock müzik sanatçısı Teoman, “Sayın Bay Rock Yıldızı” adlı yeni yayımlanan romanıyla ilgili Günaydın’a röportaj verdi.

Teoman, İsrail’in Gazze’ye saldırısıyla ilgili şunları söyledi:

“İsrail’in şahinleri her zaman çok sertlik yanlısı oldu. ‘Müslümanlar ya bizim istediğimiz gibi yaşar ya da ölürler’ gibi korkunç söylemleri oluyor. Şu anda da şahinler iktidarda. Irkçılar ve acımaları yok.

Başka bir açıdan daha bir şeyler daha söylemek isterim. Başka bir coğrafyadan olacak örneğim. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya saldırısı konusunda batıya şöyle seslendi; ‘Burada, sizin gibi sarışın, mavi gözlü çocuklar ölüyor.’ Irkçılığın derecesine bakar mısınız?

Yani, doğu dünyasının ‘kara kafalı’ları ölünce problem yok; sarışın, mavi gözlü batılılar ölünce var! Bu söz her şeyi açıklıyor.

Sadece Batıyı suçlamak istemem bu arada. Aynı ters bakış açısı, nefret söylemleri dünyanın her kesimindeki insanlarda da olabiliyor.”

- Advertisment -