Ana SayfaHaberlerTrump’ın yeni medya şirketi ocakta faaliyetlerine başlıyor!

Trump’ın yeni medya şirketi ocakta faaliyetlerine başlıyor!

ABD eski başkanı Donald J. Trump, Trump Medya ve Teknoloji Grubu adındaki yeni medya şirketi için hazırlıklarını sürdürüyor. Trump’ın yeni medya şirketinin bünyesinde, içeriklerin nefret söylemi, yalan haber gibi gerekçelerle sansürlenmediği Truth Social adında bir sosyal medya uygulaması, muhafazakar ve milliyetçi yayınların yapıldığı Netflix benzeri bir içerik platformu yer alacak. Trump’ın kendi Twitter ve Netflix’i üzerinden yoğun bir propaganda yapması ve özellikle desteklediği Trumpçı gazetecilere, siyasetçilere yer açarak yandaşlarının görünürlüğünü arttırması bekleniyor.

ABD medyasında çıkan haberlere göre, Trump’ın medya şirketi daha faaliyetlerine başlamadan yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı. Trump şirketi yönetmesi için Cumhuriyetçi Parti içinde etkin bir isim olan California eyaletini temsil eden Temsilciler Meclisi üyesi David Nunes’i seçti. David Nunes, Trump’ın şirketinde CEO olmak için önümüzdeki günlerde Kongre’de istifa edecek ve şirketin başına geçecek.

Trump’ın medya şirketinin faaliyetlerine Ocak 2022’de başlaması bekleniyor. Trump kendi Twitter ve Netflix’ini 2022 ara seçimlerinde Trumpçı isimleri Kongre’ye seçtirmek ve eyaletlerde özellikle seçim süreçlerinde önemli rol oynayan pozisyonlara getirmek için kullanacak. Medya şirketinin başına da kendisine oldukça sadık olan siyasi bir ismi CEO olarak ataması da çok kısa zamanda yoğun siyasi propaganda sürecine başlayacağının bir kanıtı. Trump bugüne kadar içeriklerini Twitter, Facebook ve Instagram’da engelli olması nedeniyle kişisel sitesinden paylaşmaktaydı ve sık sık Fox News kanalına çıkmaktaydı. Trump’ın kendi medya platformuna sahip olması, özellikle Trump üzerinden reyting kazanan Fox News, Breitbart gibi medya kurumları için olumsuz bir durum olacak. Trump yeri geldiğinde içeriklerinden memnun olmadığı için bu muhafazakar medya kurumlarını da hedef almış, ama alternatifi olmadığı için konuk olmaya devam etmişti.

- Advertisment -