Ana SayfaRÖPORTAJ“Bahçeli, Soylu dönemi konuşulmasın ve üstü kapatılsın istiyor”

“Bahçeli, Soylu dönemi konuşulmasın ve üstü kapatılsın istiyor”

Hilal Köylü’nün sunduğu Şimdiden Seçim 2024’e konuk olan Saadet Partisi Grup Başkanı, Gelecek Partili Selçuk Özdağ: “Özgür Özel Bey ve arkadaşları Kemal Bey ile bizim üzerimizden hesaplaşmamalı”, “Türkiye’nin menfaatleri için herkesle oturup konuşuruz”, “Bahçeli, Soylu döneminde yapılanların konuşulmamasını istiyor. O dönemin üstü kapatılsın istiyor”, “Lütfi Elvan’ın büyük bir şirketin yönetimine girmesi doğru değil.”

“Özgür Özel Bey ve arkadaşları Kemal Bey ile bizim üzerimizden hesaplaşmamalı”

“Birbirimizin hukukuna saygı göstermek gerekir. Beraber bir yolculuk yaptık. Bu yolculukta birbirimizi kırmadan, üzmeden, doğru sözlerle, olayları doğru aktararak siyaset yapmamız lazım. Bugünkü tek adamlığa karşı, parti devletine karşı bizim beraberce muhalefet etmemiz gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsaydı bizim 39 milletvekili sayımız konuşulacak mıydı? Hayır konuşulmayacaktı. CHP’liler çok önemli yerlere gelecekti. Türkiye’yi CHP yönetecekti. Sayın Özgür Özel Bey de ben de, ikimiz de Manisalıyız. İkimiz de Manisa milletvekilliği yaptık aynı dönemlerde. Özgür Özel Bey’e diyorum ki bizim üzerimizden Kemal Kılıçdaroğlu ile hesaplaşmayın.  Kemal Bey’e karşı siz düne kadar yanındaydınız. 2010’dan bugüne kadar yanındaydınız. Grup başkanvekiliydiniz. Komisyonlarda değildim demek doğru değil. Ben mesela Gelecek Partisi’nde ne olup bitiyorsa hepsinden sorumluyum.”

“Türkiye’nin menfaatleri için herkesle oturup konuşuruz”

“Biz şu partiyle, bu partiyle iş birliği yaparız-yapmayız demiyoruz. Adayların kaliteli, liyakat sahibi olmasını önemsiyoruz. Genel Başkanımızın iktidarla da görüşürüz demesini bir iş birliği olarak düşünmemek lazım. Biz Türkiye’nin menfaatleri için oturur herkesle konuşuruz. Ama onlar bizimle konuşur mu, konuşmaz mı onu bilmiyoruz. Çünkü AK Parti de MHP de bayramlarda bile bayramlaşmıyor bizimle. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bahçeli hazırladıkları anayasayı kamuoyuna sunsunlar, Türkiye görsün ve tartışsın. Doğmamış çocuğa elbise biçmeyiz. Önce bir görmemiz lazım anayasa tekliflerini. Uzlaşılacak yerler varsa uzlaşılır, uzlaşılmayacak yerler yoksa uzlaşılmaz.”

“Bahçeli, Soylu döneminde yapılanların konuşulmamasını istiyor. O dönemin üstü kapatılsın istiyor.”

“Süleyman Soylu DYP İstanbul İl Başkanlığı’na Fetullah Gülen’in referansıyla mı geldi? Bunu zamanında Tansu Çiller’e sormuştum. Cevap vermemişti. Soylu’ya sormuştum, ondan da bir cevap gelmedi. Bir de Süleyman Soylu, Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’na geldiğinde çekim yapan kameraları neden yayınlamadı? Benim yaşadığım olayda neden kolluk tam görevini yapmadı, yargıç tehdit edildi? Türkiye’de Süleyman Soylu döneminde eğer en ufak bir şaibe ve şaiya yoksa ona en çok sayın Erdoğan sahip çıkardı. Onun partisinin üyesi, bakanı, milletvekili. Ama Erdoğan onu bakanlıktan azletti. Eğer Türkiye’yi yönetmek bize nasip olsaydı o zaman Türkiye görecekti… Sayın Bahçeli, Süleyman Soylu’ya çok fazla sahip çıkıyorsa gitsin Erdoğa ile görüşsün, Ali Yerlikaya görevden alınsın ve yerine Soylu atansın. Bahçeli, Soylu döneminde yapılanların konuşulmamasını istiyor. O dönemin üstü kapatılsın istiyor. Ama Süleyman Soylu’nun üzerine daha çok gidilecek…”

“Lütfi Elvan’ın büyük bir şirketin yönetimine girmesi doğru değil”

“Lütfi Elvan’ın Kalyon Holding’in başına geçmesi çok yanlış. Bu Türkiye için çok talihsiz bir gelişmedir. Bunu kabul etmemesi gerekiyordu. Bir süre devlet kademesinde görev alanlar nedense böyle şirketlerde böyle görevler alıyorlar. Eskiden generaller yapıyordu bunu. Acaba neden? Size devlet iyi para vermedi mi, vermiyor mu? Hatıra yazın, dernek vakıf kurun, köşe yazarlığı yapın, üniversite öğrencilerine tecrübelerinizi paylaşın. Ama bu doğru değil.”

- Advertisment -