Ana SayfaRÖPORTAJÖZEL HABER | 2016’da KHK’yla uzaklaştırılanların kamu binalarına girmesini yasaklayan yazı ortaya...

ÖZEL HABER | 2016’da KHK’yla uzaklaştırılanların kamu binalarına girmesini yasaklayan yazı ortaya çıktı. Gergerlioğlu: ‘Oğlumun okuluna alınmadım’

İzmit Kaymakamlığı’nın 2016’da KHK’yla memuriyetten açığa alınan kişilerin devlet kurumu binalarına girmesini yasaklayan “gizli” ibareli yazısı ortaya çıktı. Devlet hastanesinde doktorluk yaparken 2016’da KHK’yla ihraç edilmesinin ardından oğlunun öğrencisi olduğu ortaokulun okul aile birliği yönetiminden çıkartılmasıyla yazıdan haberdar olan Gergerlioğlu, 8 yıl sonra yazıya ulaştı: “Müdür yardımcısı, ‘Değil Okul Aile Birliği’ne, okula bile giremezsiniz’ dedi. Belgenin bir kopyasını alayım’ dedim. Çekiştirdi, belgeyi elimden aldı. İzmit Kaymakamlığı’na başvurduk, belgeyi veremeyeceklerini söylediler. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde dava açıp kazandık, belgeyi de aldık. Bu belgeyi kamu kurumlarına bir talimat olarak gönderen kişiler hakkında yargısal işlemlere başvuracağız.”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da düzenlediği darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile açığa alınan kişilerin kamu binalarına, iş yerlerine ve bürolara girişini yasaklayan İzmit Kaymakamlığı’nın gizli ibareli resmi yazısına sekiz yıl sonra Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nin kararıyla ulaştı.

SEKA Devlet Hastanesi’nde göğüs hastalıkları uzmanı olarak çalışırken ihraç edilen Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İzmit Kaymakamlığı’nın yazısı nedeniyle çocuğunun okulundaki okul aile birliğinden çıkarıldığını söyledi.

 

Gergerlioğlu: “Anayasayı çiğneyen birçok uygulama yapıldı”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, olayın ayrıntılarını Serbestiyet’e anlattı:

“13 Ekim 2016 tarihinde açığa alınmıştım. Açığa alınınca ben de çocuğumun eğitim işleriyle ilgileneyim dedim. Oğlumun okulu olan İzmit Nuh Çimento Ortaokulu Okul Aile Birliği yönetim kuruluna seçildim.

Birkaç gün sonra okul müdürü beni arayarak yönetim kuruluna giremeyeceğimi söyledi. Okula gidip müdür yardımcısıyla görüştüğümde bu belgeyi gösterdi ve ‘Değil Okul Aile Birliği’ne, okula bile giremezsiniz. Şu anda okula girmeniz bizim ihsanımız. Belge bunu gösteriyor’ dedi.

5 Ağustos 2016 tarihinde İzmit Kaymakamı gizli bir belgeyle İzmir’deki müdürlüklere FETÖ/PDY’den açığa alınanlar ve darbe soruşturmasından açığa alınanlar kamu binalarına, bürolara, iş yerlerine girmemeli şeklinde bir yazı göndermiş.

‘Belgenin bir kopyasını alayım’ dedim. Çekiştirdi, belgeyi elimden aldı. Sonra belgeyi almak için İzmit Kaymakamlığı’na başvurduk, belgenin gizli olduğunu veremeyeceklerini söylediler.

Sonrasında Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde dava açıp kazandık. Belgeyi de aldık.”

“Bu belgeyi talimat olarak gönderen kişiler hakkında yargısal işlemlere başvuracağız”

“15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında anayasayı çiğneyen birçok uygulama yapıldı. Bu belge de anayasanın eşitlikle ilgili 10. Maddesini, kişi özgürlüğü ve güvenliğiyle ilgili 12. ve 13. maddelerini, masumiyet karinesiyle ilgili 38. maddesini, eğitimle ilgili 42.maddesini ihlal etmektedir.

Ayrıca anayasal vatandaşlıkla ilgili 66. maddeyi de ihlal ediyor. Çünkü insanları adeta vatandaşlıktan çıkaran bir uygulama.

Biz bu belgeyi kamu kurumlarına bir talimat olarak gönderen kişiler hakkında yargısal işlemlere başvuracağız. Tarihin vicdanı ve toplumun vicdanı bunu kabul etmeyecek. Mahşeri vicdanda bu kişiler yargılanacak.”

- Advertisment -