Ana SayfaRÖPORTAJRÖPORTAJ | Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Yeniden Refah’ın...

RÖPORTAJ | Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Yeniden Refah’ın iddiası yok, kaybettiren olma rolünde”

Bursa’da yerel seçim yarışı, 2019’da da olduğu gibi AK Partili Alinur Aktaş ile CHP’li Mustafa Bozbey arasında çekişmeli geçiyor. Geçen seçim yüzde 2,6 oy farkla kazanan AK Parti’nin karşısında bu defa eski il başkanı Sedat Yalçın da Yeniden Refah Partisi adayı olarak yarışta. Alinur Aktaş, Serbestiyet’e konuştu: “Yeniden Refah’a gönül veren kardeşlerimizin sağduyuyla yaklaşacaklarını düşünüyorum. İddiaları yok. ‘Kaybettiren’ olma rolündeler. (CHP’li rakibi Bozbey’e) ‘Karacabey’de tarım fuarı yapacağız’ diyor. 12 yıldır Karacabey’de tarım fuarı var. Adamın dünyadan haberi yok.”

Yerel seçim yarışının çekişmeli geçtiği büyükşehirler arasında İstanbul’dan sonra Bursa geliyor.

2019 yerel seçimlerinde yüzde 49,62 alan AK Partili Alinur Aktaş ile yüzde 47,03 alan CHP’li Mustafa Bozbey, 5 yıl sonra yeniden karşı karşıya geliyor.

2004-2017 yılları arasında İnegöl Belediye Başkanlığı yapan Alinur Aktaş, 2017’de Recep Altepe’nin istifası üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Bozbey ise 1999-2019 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Büyükşehir’e aday olmuştu.

Beş yıl önceki seçimden farklı olarak o zaman CHP’yi destekleyen İYİ Parti ile DEM Parti’nin bu kez kendi adayları var. AK Parti’nin kentte sevilen eski il başkanı Sedat Yalçın ise Ocak ayında partisinden ayrılarak Yeniden Refah Partisi’den (YRP) Bursa Büyükşehir adayı oldu.

Alinur Aktaş, Albayrak Grubu’nun Bursa’da Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde düzenlediği “Besmele-i Şerif” temalı hat eserleri sergisinin açılışının ardından Serbestiyet’in sorularını cevapladı.

“Yeniden Refah’a gönül veren kardeşlerimizin sağduyuyla yaklaşacaklarını düşünüyorum”

Geçen seçimde rakibiniz Mustafa Bozbey’le aranızda yüzde 2,6 oy oranı ve 47 bin oy farkı vardı. Bu seçimde AK Parti eski Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da YRP’nin adayı olarak rakibiniz. Seçim sonucuna etkisi olabileceğini düşünüyor musunuz?

Allah’ın izniyle oy farkını arttırırız. Biz çalışıyoruz. Yeniden Refah’a gönül veren kardeşlerimizin sağduyuyla yaklaşacaklarını düşünüyorum. İddiaları yok. “Kaybettiren” olma rolündeler.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde de kendi içlerinde bölünmeler var. Üç CHP’li ilçe belediyesi var, üçü de çok kötü sınav verdi. Hiçbir şey yapmadılar, çivi bile çakmadılar. Üçünü de değiştirdiler zaten.

“Adamın dünyadan haberi yok”

Mustafa Bozbey, sizin için “7 yılda bir metre metro hattı yapmadı” dedi.

Kendisi 47 km raylı sistem, 2 km füniküler, 24 km metrobüs demiş. 20 sene başka hiçbir hizmet yapmasan gene böyle bir metroyu yapamazsın. Böyle bir ihtiyaç da yok zaten.

Biz geçen dönemde Emek-Şehir Hastanesi, Üniversite-Kurtuluş hattı ve T2 tramvay hattını bitirmek dedik. Toplam 20 km… 9,5 km’lik T2 bitti, diğer iki proje de yüzde 50-60’larda şu an. Hatta birinin ilk etabını açıyoruz.

Aynı CHP’nin başka vaatlerini söyleyeyim. 10 bin öğrenciye burs vereceğiz diyor, Bursa 10 bin çocuğa burs veriliyor. Aynı CHP her bölgeye kreş açacağım diyor; 32’inci ana kucağı kreşini açıyoruz. İstihdam ofisi açacağım diyor; Bursa İstihdam Kariyer Ofisi, iki buçuk yıldır bütün özel işletmelere hizmet veriyor. Üretici kadınlara destek vereceğiz diyor; ben belediye başkanı olduğumda 9 tane kadın kooperatifi vardı, şu an 47 tane kadın kooperatifi var. Evde bakım hizmetleri vereceğiz diyor; Bursa’da bu hizmet 15 senedir var. YKS için dijital eğitim vereceğiz diyor; 6 tane yüz yüze YKS kursumuz var, ayrıca dijital eğitimler de veriyoruz.

Gençler için gençlik merkezi kuracağım diyor 20 yıllık Nilüfer belediye başkanlığında bir tane gençlik merkezi yapmadı. Biz Büyükşehir olarak Nilüfer de dahil 16 tane gençlik merkezi yaptık. Kadın sığınma evi yapacağım diyor. Bırakın kadın sığınma evlerini, benim döneminde büyükşehir olarak yaptığımız erkek sığınma evimiz bile var bizim.

Karacabey’de tarım fuarı yapacağız diyor. 12 yıldır Karacabey’de tarım fuarı var. Evvelki hafta açılışını yaptık. Adamın dünyadan haberi yok.

Kentsel dönüşüm yapacağım diyor. Ben de ona soruyorum: 20 yıl belediye başkanlığı yaptın kaç tane kentsel dönüşüm yaptın? Sıfır, hiç yok…

Bunlar gerçekten hayal dünyasında geziyorlar. Yapabilecekleri hiçbir şey yok. Bizim yaptıklarımızı yok kabul ederek, kendileri yapacakmış gibi konuşuyorlar.

Mustafa Bozbey’in bir de fay hattıyla ilgili bir iddiası var. Yeni yapılan hastanenin bulunduğu alanda büyük bir depreme neden olabilecek bir fay hattı olduğunu söyledi.

Hikaye söylediği, alakası yok. Hiçbir verisi yok ben size söyleyeyim. Bütün şehir JICA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) ile tarandı zaten. 4 yıldır çalışıyoruz biz.

Onlar depreme yönelik şu ana kadar hiçbir şey yapmadı. Proje yok elinde, maketlerle seçim beyannamesi konuşuyor.

- Advertisment -