Ana SayfaSeçim 2023Yeni Rakı reklamı: Muhalifler ikiye bölündü, ‘Reisçi’lerde “suçüstü yakaladık” sevinci…

Yeni Rakı reklamı: Muhalifler ikiye bölündü, ‘Reisçi’lerde “suçüstü yakaladık” sevinci…

Sosyal medyada birçok AK Parti muhalifi, “O gün geldiğinde” sloganıyla 14 Mayıs seçimlerine gönderme yapan Yeni Rakı reklam filmine olumlu yorumlar yaptı. Ancak bir kısım muhalif, reklamın AK Parti’nin işine yarayacağı düşüncesiyle kaygılı yorumlar paylaştı. “Reisçi” hesaplar ise rakı reklamının muhaliflerce sahiplenilmesinin AK Parti’ye küskün seçmeni geri getirebileceğini düşünüyor. Bazı AK Parti yanlısı hesaplar ise “O gün geldiğinde” kutlama yapmaya hazırlanan ve yurtdışında yaşadığı anlaşılan reklam filmi karakterlerinin “firari FETÖ’cüler”i temsil ettiğini iddia etti.

Yeni Rakı’nın yurtdışında gösterilmek üzere dün (24 Nisan) yayımladığı “O gün geldiğinde” sloganlı reklam filmi sosyal medyanın gündemi oldu.

14 Mayıs seçimleriyle ilgili göndermelerin yapıldığı reklamda “O gün geldiğinde nasıl kutlayacaksın” sorusu soruluyor.

Sosyal medyada, reklamın neye gönderme yaptığı konusunda herkes hemfikir olsa da reklamın ne amaçla çekildiği ve kime yarayacağı konusunda tartışmalar yaşanıyor.

Pek çok AK Parti muhalifi, reklam filminin 14 Mayıs seçimlerinde iktidarın değişmesi isteğini yansıttığını belirterek olumlu yorumlar yaptı.

“O gün geldiğinde çilingir sofrası kurup hepinizi davet edeceğim. Nasıl olsa vekillerim rakıdaki vergiyi halledecek”

“Yeni Rakı reklamı, muhalefetin duygularını okşayıp aslında iktidara destek veriyor”

Ancak aralarında komedyen Şahan Gökbakar, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, gazeteci Can Ataklı’nın da olduğu bazı muhalif isimler ise reklam filminin AK Parti kampanyasının lehine olduğunu işleyen mesajlar paylaştı.

“7’li Masa zaferini Yeni Rakı içerek kutlayacağını ilan ediyor”

Bazı AK Parti destekçileri ise, muhaliflerin reklam filmine gösterdiği yoğun ilgiyi, muhalefet ile alkol arasında bağlantı kurarak yorumladı.

Küskün AK Parti seçmeninin bu reklam filminin yaratacağı etkiyle AK Parti’ye dönebileceği hatta Saadet, Gelecek ve DEVA seçmenlerinin de CHP’den uzaklaşabileceği yorumları yapıldı.

Reklam filminde, “o gün geldiğinde” kutlama yapmaya hazırlanan ve yurtdışında yaşadığı anlaşılan bazı karakterlerin “firari FETÖ’cüler”i temsil ettiğini öne süren ya da karakterlerden birinin Fetullah Gülen’e benzediğini iddia eden mesajlar da paylaşıldı.

- Advertisment -