ÖZEL HABER

ÖZEL HABER | “Belediye’den iş almak için, Murat Ongun’un eşinin takı firmasına ödeme yapıldı” iddiası: 6 reklam şirketi aynı tarihlerde 700 bin TL’lik “takı” almış

Murat Ongun’un, İBB soruşturmasında ev hapsine alınan eşi Gözdem Ongun’un “Byzag” adlı takı firmasına, altı ayrı reklam şirketinin 27 Eylül 2024 ve 12 Kasım 2024 günleri 700 bin TL yolladığı tespit edildi. Firma yetkilileri: “Belediye bünyesindeki projelere teklifler sunduk. Emrah Bağdatlı üzerinden faturalar yönlendirildi. İş almanın gereği olduğu kanaati oluştu.” Gözdem Ongun, iddiaları reddetti: “Fatura kestim, mal gönderdim. Mal göndermediğim beyanlarını kabul etmiyorum. Emrah’ın yönlendirmesi olup olmadığını bilmiyorum.” Gözdem Ongun, başka 4 farklı firmadan şirketine gelen toplam 3,5 milyon TL için “yılbaşı öncesi hediyelik eşya satışı” dedi.

ÖZEL HABER  |  Sırrı Süreyya’nın ilk kez yayımlanan konuşması: “Hedefe iki adım kala ölüyorum. Yarının barışının güzelliğini tadacaklara ne mutlu”

Sırrı Süreyya Önder, memleketi Adıyaman'dan 1915 sonrasında gittiği Fransa'da Naziler tarafından kurşuna dizilen hemşehrisi Manuşyan'ın son mektubunu 2010'daki anma programında okumuştu: “Birkaç saat içinde artık bu dünyada olmayacağım. Zafere ve hedefe iki adım kala ölüyorum. Bizden sonra yaşayacaklara ve yarının özgürlüğünün ve barışının güzelliğini tadacaklara ne mutlu. Bana kötülük eden veya kötülük etmek istemiş olan herkesi affediyorum.”

ÖZEL HABER | İBB dosyasındaki itirafçı Kültür AŞ müdürü ifadesinde neler anlattı?: “Sayıştay’daki sıkıntıyı çözmek için Cübbeli Ahmet’in akrabasını yolladılar”

İBB soruşturmasında itirafçı olarak ev hapsiyle tahliye olan Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas’ın ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı: "Dijital Deneyim Müzesi’ni yapan Tuce firmasından 13 milyon TL açıktan para alındığını bana Ongun ve Ertan Yıldız söyledi. Sayıştay bilirkişileri Müze’deki incelemede tespitlerini yaptı. Ongun, Sayıştay tarafını (Cübbeli Ahmet’in damadının abisi) Muhittin Palazoğlu’nun halledeceğini söyledi. Palazoğlu, bir hafta sonraki telefon görüşmemizde konuyu hallettiğini söyledi. Yerel seçim öncesi iştirak şirketlerin televizyon kanallarına ne kadar para göndereceği belirlendi. Kültür AŞ olarak aracı şirkete 9-10 milyon TL verdik."

ÖZEL HABER | 1 Mayıs’ta işçi isyanı. Hatay’da TOKİ deprem konutu inşaatı işçileri: “Başladığımızdan beri 1 kuruş almadık, yemek bile vermeyiz diyorlar”

Antakya’da Akçadağ Global’in TOKİ deprem konutları inşaatında çalışan, taşeron ASR firmasına bağlı işçiler işe başladıkları iki aydır hiç maaş almadıkları gerekçesiyle 10 gündür iş durdurdu. Şantiyedeki konteynerlerde kalan işçiler Serbestiyet’e konuştu: “Yarın öbür gün diyerek sürekli oyaladılar. Şimdi de şantiye şefi ‘yemek bile vermeyiz, sizi zorla atarız’ diye tehdit ediyor. Ne TOKİ’den ihaleyi alan Akçadağ Global’den ne de taşeron ASR’den bir yetkili açıklama yapıyor. TOKİ yetkililerini de şantiyeye bekliyoruz. 1 Mayıs’ta emekçiler olarak hakkımızı alamıyoruz. Neyin bayramını kutlayalım?” ASR Enerji, Serbestiyet'e açıklama yaptı.
- Advertisement -

Abdülhamid’in torunundan RTÜK Başkanı’na ziyaret: Konu Enver Aysever mi?

II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, önce RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Aynı gün, televizyonda “Abdülhamid ödlekmiş” diyen Enver Aysever için “hukuki süreç başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

En Son Çıkanlar