Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Olcay Kılavuz, Bahçeli’nin danışmanlığından Sinan Ateş’le ilgili...

ÖZEL HABER | Olcay Kılavuz, Bahçeli’nin danışmanlığından Sinan Ateş’le ilgili konuştuğu için alındı. Semih Yalçın, Kılavuz’a “Medyaya konuşamazsın” dedi

Sinan Ateş dosyasına şüpheli olarak dahil edildiği ortaya çıkan geçen dönem MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un Bahçeli’nin danışmanlığı görevine son verilme nedeninin, Sinan Ateş suikastıyla ilgili medyaya konuşması olduğu öğrenildi. MHP kaynakları: “Semih Yalçın, Kılavuz’u çağırdı ve ‘Medyaya konuşamazsın, sağda solda böyle açıklamalar yapamazsın’ dedi.”

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasına şüpheli olarak dahil edildiği ortaya çıkan, geçen dönem MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlığından alındı.

MHP kaynaklarının verdiği bilgilere göre; Kılavuz’un Sinan Ateş suikastıyla ilgili olarak medyaya konuşması nedeniyle danışmanlık görevinden alındı.

“Medyaya konuşamazsın. Sağda solda böyle açıklamalar yapamazsın”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, Kılavuz’u çağırarak kendisine “Medyaya konuşamazsın. Sağda solda böyle açıklamalar yapamazsın” dediği belirtildi.

Sinan Ateş suikastıyla ilgili iddialarda adı ilk günden beri geçen Kılavuz, konuyla ilgili ilk kez konuşmuştu. Kılavuz, 24 Mayıs Cuma günü Halk TV’den Seyhan Avşar’a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Dosya kapsamında şüpheli olduğuma dair bir bilgim yok. İfadeye çağırılırsam seve seve giderim. Devlet Bahçeli Bey de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Sinan Ateş’e suikast yapıldı, bana da itibar suikastı yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar” diye konuşmuştu.

Bahçeli’nin Halk TV vurgulu konuşması: “Yurt içinden veya yurt dışından katılarak…”

Bahçeli, dün (27 Mayıs) Ülkücü Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ankara Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nda dikkat çeken mesajlar veren bir konuşma yapmıştı.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında şüpheli olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı yanına aldığı konuşmada Bahçeli şunları söylemişti:

“Halk TV, Now TV, Sözcü TV başta olmak üzere MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığının sahnesine dönüşen gazete ve televizyonlarda, yurt içinden veya yurt dışından katılarak itibar cellatlığına soyunan, haksız ve hayasız iddialarda bulunan, şerefsizliğin kisvesine bürünen kimler varsa, mahkemede dinlenmelerini, ifadelerinin alınmasını, şayet varsa tevsik edilmiş bilgi, belge ve bulgularını mahkemeye sunmalarını istiyor, bu hususta adli müracaatımızı en kısa sürede gerçekleştireceğimizi şehitlerimizin manevi huzurunda ilan ediyorum.”

Ne olmuştu?

30 Aralık 2022’de Sinan Ateş’in Ankara Çukurambar’da suikast sonucu öldürülmesinin ardından, Ülkü Ocakları’nın eski genel merkez yöneticilerinden olan, suikastın azmettiricisi olmakla suçlanan tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş’ın, Kılavuz’un da bulunduğu bir evden gözaltına alındığı medyaya yansımıştı.

Kılavuz’un 14 Mayıs seçimlerinden önce Sinan Ateş soruşturmasına şüpheli olarak dahil edildiği, ancak o dönem milletvekili olması nedeniyle dosyasının parlamenter büroya gönderildiği ortaya çıkmıştı.

14 Mayıs 2023’teki genel seçimde MHP’nin Mersin’den 4’üncü sıra milletvekili adayı göstermesi sonucu milletvekili seçilemeyen Kılavuz’un Ekim 2023’te Bahçeli’nin danışmanlığına getirildiği kamuoyuna yansımıştı. Kılavuz, aynı zamanda Ülkü Ocakları’nın Sinan Ateş’ten önceki genel başkanıydı.

- Advertisment -