Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Sultanbeyli’deki kuyumcudan mesajla haraç istendi, dükkanı kurşunlandı....

ÖZEL HABER | Sultanbeyli’deki kuyumcudan mesajla haraç istendi, dükkanı kurşunlandı. Polisin önerisi: “Whatsapp’tan engelle”

İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un adını kullanan biri, Sultanbeyli’de bir kuyumcudan, “sokak hakkı” adlı altında 20 kilo altın istedi. Kuyumcu, Emniyet’e gitti. Görüştüğü yetkili, “Mesaj atan numarayı Whatsapp’tan engelle” dedi. Kuyumcu dükkanı, birkaç gün sonra kurşunlandı. Bunun üzerine aynı Emniyet mensubu, “Engeli kaldır” dedi. Nusr-Et’i kurşunlayanlar da aynı grup.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de Yıldıray Oğur ile Mehmet Ocaktan’ın “Gündem Özel” yayınında, Mayıs ayında İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un adını kullanan bir grubun Sultanbeyli’deki kuyumculardan “sokak hakkımızı istiyoruz” diyerek haraç istediğini, polislerin ise şikayetçi olan kuyumculara mafyayla anlaşmayı önerdiğini iddia etmişti.

20 kilo altın istediler

Mafyanın, Sultanbeyli’de kuyumculara tehditleriyle ilgili yeni bilgilere ulaştık.

Haziran ayının son günlerinde Sultanbeyli’de bilindik bir kuyumcuya Whatsapp üzerinden gönderilen mesajda, kendisini “Barış Boyun’un kardeşi” olarak tanıtan ve kendi ad-soyadını da yazan bir kişi, “sokak hakkı” adı altında 20 kilogram altın (52,2 milyon TL) talep etti.

Polisten kuyumcuya güvenlik tedbiri: “Whatsapp’dan engelle”

Emniyet kaynaklarının verdiği bilgilere göre; kuyumcunun şikayetçi olmaya gittiği Emniyet’te muhatap olduğu yetkili, kuyumcuya kendisini tehdit eden numarayı Whatsapp’tan engellemesini söyledi.

Kuyumcu, söyleneni yaptı ve numarayı engelledi.

Dükkan kurşunlandı

Bu mesajın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, 3 Temmuz gecesi kuyumcu dükkanı motosikletli iki kişi tarafından kurşunlandı. O saatte dükkan kapalı bulunduğu için içeride kimse olmadığından yaralanan olmadı.

Ertesi gün yeniden durumun polise yansıması üzerine bu defa polisten kuyumcuya “numaranın engelini kaldır”ması söylendi.

“Paranız canınızdan daha mı kıymetli?”

Kuyumcunun kendisinden haraç isteyenle yeniden irtibata geçmemesi üzerine, kurşunlama olayının üzerinden 24 saat geçmeden aynı kişiden kuyumcuya bir mesaj daha gönderildi.

Mesajda, “Paranız canınızdan daha mı kıymetli” diyen organize suç örgütü mensubu, kuyumcuya ölüm tehdidinde bulunarak bir dahaki sefer dükkana el bombası atmakla tehdit etti.

Aynı gece iki tane de galeri kurşunladılar

Polis ekipleri, kuyumcuyu kurşunlayan iki saldırganın, aynı gece önce Ataşehir’e gittiklerini tespit etti.

Ataşehir’de iki otomobil galerisini kurşunlayan saldırganlar, oradan Sultanbeyli’ye hareket ederek kuyumcu dükkanını kurşunladılar.

14 kişi tutuklandı

Birçok başka işletme sahibini de tehdit ettikleri ve işletmeleri kurşunladıkları tespit edilen organize suç örgütüne iki hafta önce yapılan operasyon sonucu yakalanan 14 kişi tutuklandı.

Yakalananlar arasında Sultanbeyli’deki kuyumcuyu kurşunlayanlardan birinin de olduğu öğrenildi.

Sultanbeyli’deki kuyumcunun da aralarında olduğu işletmelere saldıran organize suç örgütüyle ilgili soruşturmada tutuklananlardan bazıları.

Başka kuyumculara da mesajlar atıldı

Sultanbeyli’de başka kuyumculara da yakın tarihlerde yine Barış Boyun’un adını kullanarak mesajlar atıldığını belirten Emniyet kaynakları, kurşunlanan kuyumcuya mesajı yollayan kişinin kendisini Barış Boyun’un “manevi kardeşi” olarak tanıttığını söyledi.

Mesajları atanların, mesajlarda gerçek ad-soyadlarını yazdıkları ve yurtdışında oldukları değerlendiriliyor. Tehdit edenlerin bir kısmının Gürcistan, bir kısmının ise Yunanistan’da oldukları tahmin ediliyor.

Nusr-Et’i kurşunlayanlarla da bağlantılı

İstanbul Emniyeti, Sultanbeyli’deki kuyumcuyu kurşunlayanların, adları birçok işletmenin kurşunlanmasıyla anılan “Daltonlar çetesi”yle bağlantılı olduğu üzerinde duruyor.

Daltonlar çetesi, bir dönem Barış Boyun liderliğindeki çeteyle birlikte hareket ediyordu. Etiler’deki Nusr-Et restoranına Mart ve Nisan aylarındaki kurşunlamaların arkasında da bu grubun olduğu değerlendiriliyor.

Boyun ile Daltonların yolları ayrıldı mı?

Barış Boyun’u destekleyen paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile Daltonlar çetesini destekleyen paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları, iki grubun artık birlikte hareket etmediğini iddia eden paylaşımlar yapıyor.

Interpol’ün Türkiye’nin talebiyle hakkında kırmızı bülten çıkarttığı Barış Boyun, 22 Mayıs’ta İtalya’da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kuyumcu saldırılarında adı geçmişti

13 Temmuz’da İstanbul Sancaktepe’deki “Mevan Gold” adlı kuyumcuya yapılan silahlı soygunun ardından yakalananlar, soygun talimatının kendilerine “Barış Boyun’un Gürcistan’daki adamları”ndan geldiğini söylemişti.

Haziran ayında da Kocaeli Darıca’daki Altunlar Kuyumculuk’un gece saatlerinde kurşunlandığını gösteren bir video, Barış Boyun’a bağlı olduğu iddia edilen B.K. adına yapıldığı iddiasıyla sosyal medyada paylaşıldı.

- Advertisment -