“2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır…”
YÖK Başkanı Erol Özvar’ın bu açıklaması sonrasında, üniversitelerde derslerin yüzde 40’ının online işlenebileceği, yüzde 60’ının ise yüz yüze veya hibrit olacağı duyurulmuştu.
Birçok üniversite bu bağlamda kendi kararlarını verip kamuoyuna açıklarken, ODTÜ ve Boğaziçi gibi bazı üniversitelerin sessiz kalması kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.
ODTÜ ve Boğaziçi’nden bazı akademisyenler de öğrencilerine mail atarak bir dönem daha online devam etmenin daha iyi olacağı, kendileri ve aileleri için endişe duyduklarını ifade ettiler.
Bu belirsizlikten şikâyetçi olan öğrenciler tepkilerini sosyal medyada dile getirmeye çalışıyor. Birçok öğrenci, yıllık yurt senedi imzaladıklarını ya da ev kontratı yaptıklarını, eve dönerek online eğitim almak istemediklerini söylüyor.
Biz de Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Oğuz Pançuk, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Beşire Akpınar ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Uğur Uzun ile yaşanan gelişmeleri, neden yüz yüze eğitim istediklerini ve bir buçuk yıllık tecrübeleri sonunda neden online eğitime karşı olduklarını konuştuk.