Ana SayfaYazarlarBerber Hüseyin Amca’nın tahmini yüzde 45

Berber Hüseyin Amca’nın tahmini yüzde 45

 

Seçim araştırması yapan şirketlerin tek rakibi herhalde berberler ve taksiciler. Efsane mi, yoksa gerçek mi o da bilinmez; ama her seçim sonrası, en çok berber ve taksicilerin seçim sonuçlarını doğru tahmin ettiği söylenir. Seçimin her zaman tek bileni onlardır.

 

Ankara’da yolum berbere düşünce doğrusu 1 Kasım seçimlerine dair uzun bir değerlendirme dinlemeyi beklemiyordum. Kavaklıdere Bestekâr Sokak'ta ufak bir salonu olan Berber Hüseyin Amca, ben koltuğa oturur oturmaz söze “Particilik yapmıyorum, hiçbir partiyi de desteklemiyorum” diyerek başladı. Ama oyunu AK Parti’ye vereceğini söylemeyi de ihmal etmedi.
“Neden oyun AK Parti’ye” diye soruyorum, Hüseyin Amca şöyle yanıt veriyor: “65 yaşındayım. Bu yaşıma kadar ülkeyi bu kadar kalkındıran, millete bu kadar hizmet eden başka bir hükümet görmedim. AK Parti iktidara geldiği günden beri çalıştı, iş yaptı ve bu vatanı kalkındırdı.”

 

Hüseyin Amca, sormama fırsat bırakmadan devam ediyor anlatmaya: “7 Haziran önemli bir seçim oldu. Millet hükümete bir ders verdi ama bu ‘ders’in ayarı biraz kaçtı. AK Parti tek başına iktidar olamadı ama ne MHP, ne CHP ülkeye sahip çıktı. Ülkeyi hükümetsiz bıraktılar. Millet de bunu izledi ve gördü. Ülke hükümetsiz kalınca terör yeniden hortladı. Dolar yükseldi. Ekonomi sarsıldı. Huzursuzluk arttı. AK Parti, iktidar kalsaydı, böyle büyük sorunlarla karşılaşmazdık. Ama geleceğimiz çok belirsiz.”

 

Devam ediyor anlatmaya Hüseyin Amca; 1 Kasım’da sandıktan nasıl bir sonuç beklediğini de söylüyor:
“Türkiye’nin her yanından gelen müşterilerim var. MHP’ye oy verenler çok pişman. Devlet Bahçeli, elini taşın altına koymadı, ülkenin ağır yükünü paylaşmaya yanaşmadı. Hiçbir olumlu yaklaşım göstermedi. Bu MHP’ye oy verenleri de rahatsız etti. MHP’den AK Parti’ye doğru çok ciddi bir oy kaymasını bekliyorum. Güneydoğu’da da terör halkı ezdi. Oradaki insanlar çok zarar gördü. Hayatları mahvoldu. Onlar da oylarını HDP’ye vermez artık. Benim tahminin AK Parti’nin yüzde 45 alacağı yönünde. İnsanlar 1 Kasım’da vatanına, ülkesine sahip çıkacak…”

 

Hüseyin Amca, konuşurken arada sık sık “İnşallah” diyerek, seçim tahminine kendi umudunu da fazlasıyla katıyor. Sanırım şu ana kadar AK Parti’yi yüzde 43’ün üzerinde gösteren hiçbir araştırma şirketi yok. Fakat ben yine de Berber Hüseyin Amca’nın umudunu paylaşmaktan yanayım. Sonuç ne olursa olsun, 1 Kasım’ın, Türkiye’nin kazanacağı bir seçim olmasını diliyorum.

 

- Advertisment -