Ana SayfaANALİZLERBir Türkiye hikâyesi: İki elti aynı adama kaçtı!

Bir Türkiye hikâyesi: İki elti aynı adama kaçtı!

Önce gözü yaşlı bir anne çıktı ekrana. Üç çocuk annesi kızının eltisiyle birlikte aynı adama kaçtığını duyurdu. Ordu Fatsa’da yufkacılık yapan Muammer, dükkânı kapatıp iki eltiyle birlikte kayıplara karışmıştı. Gözü yaşlı anne kayıplara karışan kızının evine dönmesini istiyordu. İki eltinin isimleri de aynıydı. Hamide. Bu nedenle evlendikleri kardeşlerin yaşlarına göre büyük Hamide, küçük Hamide diye hitap edildi onlara…

Senaristlerin film ya da diziler için yazmaya cesaret edemeyeceği ilişkileri televizyon ekranlarında gündüz kuşağı programlarında izliyoruz. Bu programlara ‘adalet’ aramaya çıkanlar, inanılması güç hikâyeler bırakıyor ekranlara.

Bu hikâyelerin en ilginçlerinden biri ATV’de yayımlanan “Esra Erol’da” programında izleniyor 10 gündür. Önce gözü yaşlı bir anne çıktı ekrana. Üç çocuk annesi kızının eltisiyle birlikte aynı adama kaçtığını duyurdu. Ordu Fatsa’da yufkacılık yapan Muammer, dükkânı kapatıp iki eltiyle birlikte kayıplara karışmıştı. Gözü yaşlı anne kayıplara karışan kızının evine dönmesini istiyordu. İki eltinin isimleri de aynıydı. Hamide. Bu nedenle evlendikleri kardeşlerin yaşlarına göre büyük Hamide, küçük Hamide diye hitap edildi onlara…

Ertesi gün yufkacı Muammer’le birlikte kayıplara karışan iki eltinin kardeş kocaları çıktı ekrana. İki kardeş de yakışıklı gençlerdi; kardeşleri ekranda görenlerin, eşlerinin onları bırakıp kendilerinden yaşlı bir adamla kaçmasının sırrını merak etmemesi mümkün değildi. İddialar birbirini kovaladı. Derken ekrana eltilerin kaçtığı adamla ilgili telefonlar yağmaya başladı. Telefonla arayanların iddialarına göre yufkacı Muammer’in ilk vukuatı değildi bu. Başka kadınları da bir şekilde ayartıp birlikte yaşamış, sonra da ortada bırakmıştı.

Telefonla arayan kişiler şu uyarıda bulundu büyük ve küçük Hamide’ye: “O adama güvenmeyin, sizi ortada bırakır…” Hamidelerden ve onlarla birlikte olan yufkacıdan ise haber yok; Antalya’ya gittikleri rivayet ediliyor.

Eşlerinin yufkacıyla kaçması üzerine ekrana çıkan kardeşlerden büyüğü Mehmet Duman, kaçış hikâyesini şöyle anlattı ekrana: “Eşimin telefonunda Muammer Ay’ın resmini gördüm. Niye kayıtlı bu adam diye sorunca, borcu olduğunu o yüzden görüştüklerini ifade etti. Eşim o gün aynı ismi taşıyan eltisi Hamide Duman ile birlikte ‘pazara gidiyoruz’ diyerek evden çıktı bir daha da geri dönmedi.”

Küçük kardeşin hikâyesi biraz daha farklıydı: “Eşim yufkacının yanında çalışıyordu. Orada çalışmasını istemedim, işinden ayrıldı. İşinden ayrıldıktan sonra ayılıp bayılmaya başladı, doktora götürdüm bir şeyi çıkmadı. Orada çalışmaya devam etmek istiyordu. Sonra da büyük eltisiyle birlikte kayıplara karıştı.”

Üç harfliler…

Gün gün ekranda yayımlanan bir garip aşk hikâyesine telefonla katılanlar, yufkacı Muammer’in, yanında çalışan kadınlara muska yazarak cinleri kovduğunu söyledi. Muammer kadınları muskalarla, okunmuş sularla ikna ediyordu. Çok tanıdık gelen bu olay iki eltiyi de ikna etmişti.

Ve kadınlar ortaya çıkıyor 

Televizyonda herkesin ilgi odağı haline gelen bu kaçma hikâyesinde kadınlar ortaya çıkınca gerçek aralanmaya başladı. Kaçan eltilerden iki çocuk annesi büyük Hamide, Muammer Ay’a âşık olduğunu ve geri dönmeyeceğini söyledi. Büyük Hamide kocasının kendisini sürekli aldattığını ve şiddet uyguladığını söyledi:

“Kocam baskı yapınca işten çıkmak zorunda kaldım. Ben telefon aldım, faturasını ödemedi eşim. Maddi olarak bana yardımcı olmuyordu. Muammer Ay o zaman elin adamıydı. Beni bu işe sokarak Muammer Ay’la ilişki yaşama sebebim eşimdir. Dayak vardı, şiddet vardı, geçimsizlik vardı. Kocam beni kadın yerine koymadı. Bana dayaktan sonra yalvardı, evleneceğiz dedi. Benden özür diledi, ‘bir daha yapmayacağım’ dedi. Ama aldatmaları ve şiddeti devam etti.”

(Büyük Hamide ile kocası bir ara boşanmışlar, sonradan imam nikâhıyla yeniden bir araya gelmişler.)

Küçük eltinin birlikte kaçma sırrı

Küçük Hamide, Muammer’le eltisi arasında başlayan aşk ilişkisini biliyormuş. Onlar kaçmaya karar verince ‘beni burada sahipsiz bırakmayın’ demiş ve onlarla kaçmaya karar vermiş. “Sebepsiz kaçtım” diyordu küçük elti: “Kocam bana sahip çıkmıyordu, o yüzden eltimle birlikte kaçtım. Yufkacıdan çıktıktan sonra ayılmaya bayılmaya başladım. Doktora gittim yine bir şey çıkmadı. Sonra hocaya götürdüler. Bir süre durdu. Sonra yine başladı bayılmalar, yufkacıya kaçtıktan sonra ise bayılmalar durdu.”

Okunmuş sular, yazılan muskalar… İki eltinin aynı adamla kaçmasının hikâyesi küçük Hamide’nin kocası Ercan’a ve çocuklarına kavuşmasıyla şimdilik son buldu. Büyük Hamide ise kesinlikle geri dönmem diyerek yufkacı Muammer’le birlikte kaldı. Küçük Hamide’nin kavuşma ânının mutluluğu haliyle ekranda canlı olarak verildi.

Yeni Türkiye hikâyelerinde buluşmak dileğiyle…

- Advertisment -