Ana SayfaYazarlarSaldırıda PKK bağlantısı güçleniyor

Saldırıda PKK bağlantısı güçleniyor

Ankara katliamının hemen ardından PKK ve HDP'den gelen açıklamalar kuşku vericiydi. Canlı bombaların kendilerini patlatmasının üzerinden daha 10 dakika bile geçmeden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Saldırı devlet bağlantılı" dedi. HDP, AK Parti ve Cumhurbaşkanı'nı hedef gösterdi. PKK ise doğrudan "Saray Gladyosu" yayınına geçti. Aklı başında herkes bu aceleciliği dikkat çekici buldu; bu panik hali, saldırıyı AK Parti'ye ihale etme telaşı zaten fazla şaşırtıcıydı. Bilgi, belge ve kanıt olmadan AK Parti'yi hedef göstermenin yanlışlığı bir yana; normalde bir siyasetçinin, saldırıda hayatını kaybedenlerin hatırına peşin bir hükmü ve kanaati bile dillendirmeye çekinmesi gerekir. Katliamın büyüklüğü karşısında biraz düşünerek konuşur. Fakat PKK ve HDP cephesi, saldırının ilk dakikalarından itibaren sistemli olarak AK Parti ve Cumhurbaşkanı'nı hedef göstererek çarpıtma faaliyetine girişti. PKK ve HDP'nin bu çabasını öfkeyle, acıyla açıklamak, mağduriyete bağlamak safça olur. Bu aceleciliğin arkasında bilinçli bir hedef saptırma var.

 

Ankara katliamının ardından ortaya çıkan bilgi ve belgeler, HDP'lileri hiç de doğrulamıyor. Soruşturmayla ilgili önceki gün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD, PYD ve rejim arasında bir süredir başlayan yakınlaşmaya dikkat çekerek, Ankara katliamının PKK, IŞİD ve rejim bağlantılı olabileceğini söyledi. AB Bakanı Beril Dedeoğlu'nun saldırının PKK-IŞİD ortaklığıyla yapılmış olabileceğini belirtmesi de önemli. Bu tespite ilişkin medyada yükselen itirazlar ise hayli şaşırtıcı; saldırıda PKK bağlantısını peşinen reddedenlerin referansı herhalde PKK'nın kanlı tarihi olamaz. Zira PKK, Ankara'yı en iyi bilen örgütlerden biri; üstelik yakın geçmişte Ankara'da canlı bomba patlatan, bomba yüklü aracı infilak ettiren bir örgüt. PKK'nın Anafartalar çarşısında, Kumrular'da katliam yaptığı ne çabuk unutuldu? Sırf örgüt katliamı üstlenmedi diye şüpheliler listesinin dışında mı tutulmalı?

 

Üstelik bu saldırıda PKK bağlantısına işaret eden ciddi bilgiler mevcut. Katliamı 9 saat önceden haber veren iki sosyal medya hesabı, PKK ve HDP bağlantılı çıktı. Ve bu şahıslar gözaltında şu an. Yani PKK, soruşturmaya dahil durumda. En azından katliamla ilgili elimizdeki en somut bilgi bu. "Ankara'da bomba patlayacak" ve "Ankara mitingi Suruç V2" mesajını atan hesaplar PKK'lı. Bu kadarı bile PKK'nın Ankara katliamını önceden bildiğini ve hiçbir şey yapmadığı için de bu saldırıda sorumluluğu olduğunu gösteriyor.

 

Bununla da sınırlı değil elbette; Kandil'in de saldırıdan bir hafta önce haberdar olduğu Mustafa Karasu adlı örgüt yöneticisi tarafından Avrupa'da yayımlanan bir gazeteye açıklandı. Madem örgütün bir hafta öncesinden katliama dair istihbaratı vardı, peki neden HDP'yi mitingi iptal etmesi için uyarmadı?

 

Ankara katliamını PKK ve HDP'de bilmeyen yok gibi. Çok sayıda isim, bu saldırıdan haberdar. Tüm bu bilgiler, PKK'nın bombalı saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiğini göstermeye yetmiyor olabilir ama saldırının PKK bağlantılı olduğunu açıkça gösteriyor.

 

Suruç, Diyarbakır, Mersin, Adana ve Ankara patlamalarının tek başına bir örgüt işi olduğunu düşünmüyorum. Mersin ve Adana bombacısının DHKP-C bağlantılı olduğu bilgisine ulaşılmıştı; Diyarbakır ve Suruç bombacılarının ise IŞİD bağlantıları açığa çıkarılmıştı. Ankara bombasının ise PKK ve IŞİD bağlantıları olduğu görünüyor. PKK, IŞİD, DHKP-C gibi örgütler kullanışlı terör markaları. Bazen birini, bazen ikisi birden kullanılıyor olabilir. Burada bence asıl fail, bu örgütleri bazen çatıştıran, bazense bir araya getirerek barıştıran, ortak hareket ettiren ve yönlendiren daha büyük bir güç. Bir tür Gladyo yapılanmasına benziyor. Hedefleri de Türkiye'yi yeniden dizayn etmek. Her olayda "Saray Gladyosu” diyerek, öküzün altında buzağı aranacağına asıl "PKK Gladyosu"na bakmak daha faydalı olur. 

- Advertisment -