Ana SayfaYazarlarSuriyeli Rojin’in hayat yolculuğu devam ediyor…

Suriyeli Rojin’in hayat yolculuğu devam ediyor…

Rojin’in Midilli’de başlayan yeni hayatı şu anda Hırvatistan yolunda devam ediyor. Rojin, BBC’nin deneyimli muhabiri Fergal Keane’e hikayesini şöyle anlatıyor: ''Bu dünyada istediğin şeye ulaşabilmek için savaşmak zorundasın. Evet, bu yeni bir hayata başlamak için çıktığım bir yolculuk benim için’’.

16 yaşında, doğuştan engelli olan Rojin BBC’ye şunları anlatıyor: ‘’Düşünün 16 yaşındasınız ve ölmekten korkuyorsunuz. Sevdiklerinizi kaybetmekten korkuyorsunuz. Bu korkunçtu’’. Anne ve babasını Suriye’de bıraktığını söyleyen Rojin, bundan sonraki hayatına dair ne yapmak istediği sorulduğunda ‘’Astronot olmak ve Kraliçe ile tanışmak’’ istediğini söylüyor. Ablası ile birlikte Hırvatistan sınırına ulaşmayı başaran Rojin, ‘’Herkese rüyaların gerçek olabileceğini kanıtlamak istiyorum’’ diyor. Bu cesur genç kızın bundan sonraki hedefi ise ağabeyinin yaşadığı Almanya’ya ulaşmak.

 

BBC’nin haberini izlemek için tıklayın

Suriyeli mültecilerin Türkiye’den Yunanistan’a uzanan tehlikeli yolculuğuna dair tanıklıklara dair Serbestiyet’te yayınlanan diğer yazılar:

https://serbestiyet.com/Yazarlar/rojin-daha-neyi-basarsin-166341

https://serbestiyet.com/Gundem/insani-yasatmak-166960

https://serbestiyet.com/Yazarlar/yurtsuz-kalmak-168898 Yazının ingilizcesi için tıklayın

 

 

 

- Advertisment -