Ana SayfaYazarlarZizek hakkında konuşmamız gerek

Zizek hakkında konuşmamız gerek

New Statesman 102 yıl önce İngiliz Fabian sosyalistleri tarafından kurulmuş, Büyük Britanya’nın en köklü sosyalist dergilerinden biri.

Dergi iki gün önce Marksizm’in popstarı Slovaj Zizek’in bir yazısını yayınladı. Yazının başlığı şöyle;  “Türkiye hakkında konuşmamız gerek”.

Zizek’in kibirli çağrısına uyup yazının başına oturanlar Türkiye-IŞİD ilişkisi hakkındaki fasaryasının en sefil örneklerinden biriyle karşılaştılar.

Zizek’in yazısında “Erdoğan’ın sadık müttefiki” dediği  Hakan Fidan’ın Ocak 2015’te Rusya’nın Suriye’ye askerî müdahalesini kınarken Moskova’nın Suriye’deki İslamcı devrimi boğmakla suçladığını iddia etmiş. Zizek sonra tırnak açmış direkt Hakan Fidan’dan alıntı yapmış. Şöyle demiş Fidan: “IŞİD bir gerçektir ve biz böylesine iyi organize olmuş halk desteği olan bir İslam devletini söküp atamayız.”

Zizek’in yazısına göre Hakan Fidan bu kadarla da yetinmemiş, şöyle bile demiş:  Suriye’ye giden büyük miktardaki yabancı savaşçılarla ilgilenmek için IŞİD’in İstanbul’da
bir konsolosluk, en azından bir siyasi ofis açması zorunludur artık.

Gülmeyin. Peki Zizek nereden okumuş Hakan Fidan’ın bu acayip açıklamalarını?

Tabii ki Anadolu Ajansı’ndan. Öyle yazmış Zizek. Hatta link bile vermiş. Merak edip linki tuşluyorsunuz. Karşınıza ne çıksın; AWDnews diye bir site.

http://www.awdnews.com/top-news/turkish-intelligence-chief-putin-s-intervention-in-syria-is-against-islam-and-international-law,-isis-is-a-reality-and-we-are-optimistic-about-the-future.

Anadolu Ajansı’ndan aktaran bu siteymiş açıklamaları. Peki neymiş AWDnews?  Another Western Dawn’ın kısaltılması.

Site Türkiye’de de epey meşhur olmuştu. Kürt meselesiyle ilgili yaptığı uydurma haberlerden sonra en son Putin’in Moskova’daki Türkiye Büyükelçisi’ni çağırıp “Diktatör Erdoğan IŞİD’li teröristleriyle cehenneme gidebilir” dediğini uydurup, bir de Moscow Times’ı kaynak olarak göstermişti. Kremlin’den yalanlama yiyen sitenin haberi Sözcü’den T24’e kadar bütün ‘yerli’ medyada dönmüştü.http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/putin-diktator-erdogan-isid-ile-cehenneme-gidebilir-901604/
Bu fantastik haber sitesinin son meşhur bombası ise Kuzey Kore liderinin Türkiye’yi nükleer füzeyle vurmakla tehdit ettiği haberi. http://awdnews.com/top-news/north-korea-threatens-turkey-with-nuclear-missile-strike

İşte meşhur radikal tavizsiz büyük sosyalist Lacancı zeki filozof Zizek’in kaynağı  bu site. Sadece siteden tırnak içinde alıntılar da yapmamış Zizek. “Erdoğan’ın sadık müttefiki” diye başlayan cümle gibi birçok cümleyi de noktasına virgülüne dokunmadan tırnaksız  doğrudan çalmış. (Akademik makalelerinde de yapmıyordur inşallah)
Peki bu site nedir necidir? Bütün diğer kara propaganda siteleri gibi sitenin bir sahibi görünmüyor site sayfasında.

IP adresine baktığınızda ise http://de.awdnews.com.ipaddress.com karşınıza bir Berlin adresi ve Kelvin Middelkoop diye bir isim çıkıyor. Adres Berlin’de geniş bir alana ait, verilen telefon ise Bhutan’da bir telefon.

Bu bay gölge Middelkkop’un ayrıca http://www.muslimpress.com/ diye bir sitesi daha var. Sitenin altındaki Hz. Hüseyin, Kerbela yürüyüşü hakkındaki videolara bakınca sitenin gerçek sahipleriyle de tanışıyorsunuz.

Sevgili Pers komşularımız…

Bu arada Anadolu Ajansı sitede kendisine atıfla yapılan haberi yalanlamış. http://aa.com.tr/tr/kurumsal-haberler/anadolu-ajansi-ndan-kamuoyuna-aciklama/448639
New Statesman ne yaptı peki? 102 yıllık sosyalist dergi solcu bir düşünürün sahte sitelerden çaldığı uydurma haberlere atıf yaptığı uzun paragrafları çıkarıp bu çok değerli yazıyı sitesinde tutmaya devam etti. Yazının altına da ilk versiyonundan Hakan Fidan’dan alıntılanan bölümün yanlış olduğunu ve çıkarıldığını not düştü.
https://www.newstatesman.com/world/middle-east/2015/12/slavoj-zizek-why-we-need-talk-about-turkey

Yazının belkemiğini oluşturan bu iki koskoca paragraf  çıkarılınca da yazıdan geriye bir yığın saçma sapan cümleden başka bir şey kalmadı. Rusya’nın IŞİD’i vuran uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü, Rusya’nın vurduğu IŞİD’çilerin Türkiye’de tedavi gördüğü gibi başka saçmalıklar dışında.

Aslında Putin’in IŞİD petrol kara propagandasında boncuk arayan başka yerli yazarların referans gösterdiği yazıların da yapı sökümünü yapacaktık ama yer kalmadı.
Kara propagandanın boyutu hakkında bir fikrimiz daha oldu. Yeni soru şu: Bu iş parayla mı yoksa ideolojik körlükle mi yapılıyor?

(Ama bir sosyalist Cumhuriyet yazarının yazısında  “http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/445254/ISID_petrolunu_kim_iciyor_ya_da_satiyor_.html
“Bitmedi. İran’ın yetkili siyasetçisi Muhsin Rezai de IŞİD’den Türkiye’ye giden petrolün tüm olası ihracat yollarının fotoğraflarına sahip olduklarını söyledi” cümlesini görünce şunu yazmaktan alamıyor insan kendini.

Kendi ülkenizin liderleri yerine o sözüne güvenip referans verdiğiniz eski Devrim Muhafızları komutanı, 1994’te Arjantin’de bir Yahudi Kültür Merkezi’ne bomba koyup 84 kişinin ölümüyle ilgili saldırının faili olarak kırmızı bültenle aranan biri.)

Şu yazıda http://www.diken.com.tr/isid-turkiye-petrol-ticareti-icin-uzman-gorusu-yuksek-duzeyde-suc-ortakligi-var/ referans verilen şu yazının https://medium.com/insurge-intelligence/europe-is-harbouring-the-islamic-state-s-backers-d24db3a24a40#.xtscaa717 cemaattan Esadçı CHP’li vekile uzanan kaynaklarının yapı sökümünü yapmak da size ev ödevi.  Yayınlayan site bile yazının sonunda yazının eski versiyondaki güvenilmez ve taraflı başka referans verilen kaynaklardan iddiaların çıkarıldığı notunu düşmüş. Nefretle dolmuş büyük Türk gazetecisinin o not bile umurunda olmamış.)

 

- Advertisment -