Ana SayfaHaberlerBayraktar ve İBB’nin “İsrail’e jet yakıtı” polemiği

Bayraktar ve İBB’nin “İsrail’e jet yakıtı” polemiği

Haluk Bayraktar, sosyal medyada Baykar’ın İsrail’e jet yakıtı sattığı iddialarına sert tepki gösterdiği paylaşımında, iddianın kaynağı olarak İBB’nin İstanbul Planlama Ajansı’nda (İPA) çalışan Evren Barış Yavuz’un tweetini gösterdi: “İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak.” İBB’den açıklama geldi: “Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır.” Evren Barış Yavuz, X hesabını kapattı.

Ticaret Bakanlığı’nın dün (9 Nisan) İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdiği 54 ürün grubu arasında “Uçak Benzini ve Jet Yakıtı” maddesinin yer alması üzerine, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın ailesinin sahibi olduğu Baykar hakkında İsrail’e jet yakıtı sattığı iddiası ortaya atıldı.

Bayraktar: “PKK’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum”

Selçuk Bayraktar’ın ağabeyi olan Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, X hesabından sosyal medyadaki iddialarla ilgili şu mesajları paylaştı:

“Sosyal medyada Baykar ve yöneticileri aleyhine alçakça ve şerefsizce uçak yakıtı konusunda bir iftira kampanyası yürütülüyor.

Baykar, Türkiye’den Gazze’ye en büyük insani yardımı gerçekleştirmiş bir firmadır. Firmamızın tek faaliyet alanı insansız hava aracı sistemleridir. Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze’ye yardım olarak aktarılacaktır.

“Bizim için nefsin izzeti yoktur yaptığın işin izzeti vardır. Attığınız iftiralar bizde bir toz zerresi kadar iz bırakmaz. Milletimiz de, Gazzeliler de bizim duruşumuzu iyi bilir.

İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. ‘Alevilerin de pkk’sı olmalı’ diye yazılar yazıyor, dhkp-c güzellemesi yapıyormuş. Bu pkk’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim.”

Hesabını kapattı

Haluk Bayraktar’ın Baykar aleyhindeki iddiaların kaynağı olarak gösterdiği ve İBB’ye bağlı İPA’da çalıştığını belirttiği Evren Barış Yavuz, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde yapılan Gazze mitinginde Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar’ın görüldüğü bir fotoğrafı “Jet yakıtı satmışlar” mesajıyla paylaşmıştı. Evren Barış Yavuz, Haluk Bayraktar’ın açıklamaları üzerine X hesabını kapattı.

İBB: “Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında bu asılsız iddialarından dolayı hukuki süreç başlatılacak”

Haluk Bayraktar’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenen yorumları üzerine İBB’den şu açıklama yapıldı:

“Haluk Bayraktar isimli kişinin sosyal medya platformu X paylaşımında İBB ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yalan ve iftiralara yer verildiği görülmüştür.

Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır.

Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir.”

- Advertisment -