Ana SayfaHaberlerBahçeli’nin katıldığı cenaze: Üç yıl önce MHP’liler saldırmıştı

Bahçeli’nin katıldığı cenaze: Üç yıl önce MHP’liler saldırmıştı

Bahçeli, 2021’de dönemin MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve beraberindeki partililerin bastığı Alparslan Türkeş Vakfı’nın etkinliğinde saldırıya uğrayanlardan Ülkü Ocakları Birliği Kurucu Başkanı İbrahim Doğan’ın cenazesine katıldı. İbrahim Doğan, olayla ilgili MHP’li Baştuğ’un yargılandığı devam eden davadaki şikayetçilerdendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 2021’de dönemin MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve beraberindeki partililerin, Alparslan Türkeş Vakfı’nın etkinliğine yaptığı baskında saldırıya uğrayan isimlerden Ülkü Ocakları Birliği Kurucu Başkanı İbrahim Doğan’ın cenazesine katıldı.

Önceki gün (8 Haziran) Ankara Etlik Hastanesi’nde hayatını kaybeden Doğan için dün Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Bahçeli’nin yanı sıra ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, AK Parti’nin 31 Mart’taki ABB adayı Turgut Altınok gibi isimler de katıldı.

Bayrak direkleriyle vurmuşlardı

Bugünkü MHP’ye muhalif isimlerin yönetiminde olduğu Alparslan Türkeş Vakfı, 28 Kasım 2021’de MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü için etkinlik düzenlemişti.

Dönemin MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, beraberindeki grup ile birlikte etkinliğin düzenlendiği salona girerek protokoldekilerden birine tokat atmasıyla başlayan arbedede, saldırganlar sahnedeki Türk devletleri bayraklarının asılı olduğu direklerle de katılımcılara vurmuşlardı.

O sırada Ülkü Ocakları Ankara il başkanı olan Abdullah Yüksel, olayın ardından X hesabından, “Dün Başbuğumuza ihanet edip bugün Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırmayı meslek edinenler şunu iyi bilsin ki ülkücüler dimdik ayakta ve hepsinin hesabını bir bir sormaya devam ediyor. Rahat uyu başbuğum” mesajı paylaşmıştı. Yüksel, geçen yıl Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

Davanın şikayetçilerinden

Olayda saldırıya uğrayanlardan biri de Bahçeli’nin cenazesine katıldığı İbrahim Doğan’dı. Doğan, olayla ilgili Baştuğ’un yargılandığı devam eden davanın şikayetçileri arasındaydı.

- Advertisment -