Ana SayfaHaberlerGündemMeclis’teki Özel-Bahçeli görüşmesi 45 dakika sürdü: Tespih, mesir macunu, tabak…

Meclis’teki Özel-Bahçeli görüşmesi 45 dakika sürdü: Tespih, mesir macunu, tabak…

Özel, siyasette normalleşme adımları kapsamında Erdoğan’dan sonra Bahçeli’yi de ziyaret etti. Bahçeli’nin TBMM’deki odasındaki görüşme 45 dakika sürdü. Özel, Bahçeli’ye mesir macunu ile tespih; Bahçeli, Özel’e tabak hediye etti.

CHP lideri Özgür Özel ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında 45 dakika süren görüşme sona erdi.

Özel, Bahçeli’ye mesir macunu ile tespih; Bahçeli de Özel’e tabak hediye etti.

Görüşmeyle ilgili Özel’in CHP Meclis Grup toplantısındaki konuşmasında açıklama yapması bekleniyor. Bahçeli, görüşmeyle ilgili Özel’i kast ederek “Sayın genel başkan konuşacak” dedi.

Hilal Köylü’nün görüşmeden önceki kulis haberi şöyleydi:

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinden bir yıl dört ay sonra hazırlanan suikast iddianamesinde suikastin siyasi bağlantıları yer almadığı gibi cinayetin nedeninin yer almaması, şüphelinin MHP’li Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığına yer verilmemesi büyük tepki çekmişti.

İddianamenin hemen ardından CHP lideri Özgür Özel, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşme sonrasında Ayşe Ateş, cinayetin aydınlatılması için hukukun işletilmediğinden yakındı, cinayetin siyasi bağlantılarını açıklamaya kararlı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istediği randevu talebine yanıt beklediğini duyurdu.

CHP lideri Özgür Özel, Ayşe Ateş’le görüşmesinden hemen bir gün sonra MHP lideri Devlet Bahçeli ile TBMM’de görüşecek. CHP kaynakları, Özgür Özel’in Sinan Ateş cinayetinin peşini bırakmayacağını belirtirken, MHP lideri Bahçeli’yle de bu konuyu görüşüp, Bahçeli’ye “Cinayetin aydınlatılması için sizin de yapacaklarınız var. Çaba gösterin” mesajı vereceğini söylüyor.

Özgür Özel-Bahçeli görüşmesinin daha önceden planlandığını, MHP’den de olumlu yanıt aldıklarını söyleyen CHP kurmayları, “Genel başkan Özgür Özel; mecliste grupu bulunan tüm partilerle görüşeceğini zaten daha önceden duyurmuştu. Siyasette normalleşme istiyoruz. Genel başkanımızın siyasetteki kutuplaşmayı bitirmek için tüm siyasi partilerle diyalog kurması son derece doğal” değerlendirmesi yapıyor.

MHP kaynakları da; CHP’den gelen görüşme talebini kabul etmelerinden daha doğal bir şey olmadığı vurgusu yapıyor, iki liderin yeni anayasa üzerinde değerlendirmelerde bulunabileceğini söylüyor. MHP lideri Bahçeli, CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında genel başkanlık yarışının yaşandığı kurultay öncesinde Özgür Özel için “CHP’de sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim” ifadelerini kullanmıştı.

- Advertisment -