Ana SayfaYazarlarAdalet mi, mantık mı?

Adalet mi, mantık mı?

 

Anlatayım siz karar verin, tümüyle gerçek; neresinden tutacağınıza, neresine gülüp eleştireceğine, öfkeleneceğine herkes kendi karar versin.

 

 

Tüm kişileri ve kurumlarıyla gerçek bir zamanda ve mekanda olup-bitiyor anlatacaklarım. İstanbul’da ve son yıl içinde; yani hayal mahsulü, kurmaca, değil.

 

 

Bir tanıdığım, arabasıyla güvenlikli bir siteye ziyarete gidip park ettiği araba anahtarını güvenliğe bırakır. Çıkarken arabasını hasarlı halde bulur. Güvenlik şirketi elemanı, arabayla gezip kaza yapmış, muayenede de alkollü çıkmıştır.  Güvenlik şirketi anahtarı emanet etmeseydiniz derken; sigorta da içkili araba kullanmanın konuyu sigorta kapsamı dışına çıkardığını iddia edip sıyırır kendini. Mahkemede hâkim sözkonusu güvenlik görevlisini alkol miktarının makullüğü nedeniyle birkaçyüz TL cezayla serbest bırakır.

Yok hayır o kadar da değil; dostum hakkında bir de devlet ve piyasa kurumlarını meşgul edip kamu düzenini aksatmaktan kamu davası açılmadı. Hala soğukkanlılıkla işini yapmayı sürdüren bir kaportacıya cebinden toplattığı arabasını kullanıyor.

 

 

- Advertisment -